Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er bekmørkt klokka tre og snø overalt. Velkommen til Norge

Tottenham forbereder seg på tøffe forhold.

UVANT: Alfheim kan by på mange utfordringer vinterstid for spillere som er vant til varmere klima. Bildet er tatt i forkant av en Tippeliga-kamp i oktober 2012. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
UVANT: Alfheim kan by på mange utfordringer vinterstid for spillere som er vant til varmere klima. Bildet er tatt i forkant av en Tippeliga-kamp i oktober 2012. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Følg Europaligaen fra kl. 18 i vårt fotballstudio i kveld.

(Dagbladet): Tottenham landet i Tromsø i går ettermiddag, og forbereder seg på tøffe forhold til kveldens bortekamp mot Tromsø i europaligaen.

Andros Townsend tok til Twitter i går rett etter at flyet landet.

- Det er bekmørkt klokka tre på dagen og snø overalt. #welcometonorway, skrev stortalentet.

Utfordrende underlag Townsend er likevel sikker på at Tottenham kan takle de lave temperaturene i Troms.

- Jeg synes vi har taklet slike forhold bra før. Vi har vært i Russland tidligere, så vi vet hvor kaldt det vil være, sier 22-åringen til Tottenhams offisielle hjemmeside.

Det er ikke bare temperaturen Spurs skal slite med. Kunstgressbane er uvant for spillerne, og kan vise seg å bli utfordrende.

- Det kunstige underlaget er hovedproblemet, men vi er fotballspillere. Vi er alle profesjonelle, så det er noe vi bør kunne takle. Først og fremst vil vi slå tilbake etter tapet på søndag og sikre tre poeng, sier Townsend.

Tottenham ble feid av banen mot Manchester City sist søndag, og får nok en tøff oppgave neste søndag, når de tar imot Manchester United. Etter tapet mot City har det har blitt spekulert i om André Villas-Boas sitter helt trygt i sjefsstolen.

Gylfi Sigurdsson sier til Tottenhams hjemmesider at laget trenger et godt resultat mot Tromsø for å komme tilbake i vinnersporet.

- Vi trenger den rette reksjonen etter kampen mot City. Vi vet at det blir en helt annen kamp enn på White Hart Lane. Det kommer til å bli kaldt, og vi må spille på kunstgress, men det er opp til oss å få jobben gjort og sikre gruppeseieren, sier Sigurdsson.

Reservepreget Tottenham Villas-Boas tar ikke lett på kveldens kamp.

- Det blir en utfordring. Det er en viktig kamp for dem, det er deres siste kamp på hjemmebane i år, sier Villas-Boas.

- Vi ønsker å bli ferdig med jobben med å bli gruppevinner så fort som mulig. Vi vil heller gjøre det nå enn i siste kampen mot Anzhi. Forhåpentligvis kan spillerne tilpasse seg været og underlaget, og gjennomføre kampen uten skader og med gruppeseieren i boks.

Faren for skader og det tøffe kampprogrammet kan være mye av grunnen til at Villas-Boas har etterlatt en mengde av sine beste spillere i London.

Paulinho, Hugo Lloris, Kyle Walker, Sandro, Aaron Lennon, Jermain Defoe, Younes Kaboul og Emmanuel Adebayor har ikke blitt med Tottenham til Tromsø.