- Det er blitt for mye filming i norsk fotball

Og Belsvik nekter for at han ber egne spillere gjøre det.

LEI FILMING: Stabæk-trener Petter Belsvik mener det er blitt for mye filming i norsk fotball.
Foto: Anette Karlsen / Scanpix
LEI FILMING: Stabæk-trener Petter Belsvik mener det er blitt for mye filming i norsk fotball. Foto: Anette Karlsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Stabæk tapte 2-1 mot nyopprykkede Sandnes Ulf i går og laget fra Bærum ligger sist i Tippeligaen med ett poeng.

Stabæk-sjef Petter Belsvik gikk hardt ut etter kampen og sa ifølge Stavanger Aftenblad at han nå vil oppfordre spillerne sine til filming etter at Sandnes Ulf fikk en billig straffe.

Belsvik sier til Dagbladet i dag at han ikke kjenner seg igjen i utsagnet og at han ikke vil be spillerne falle lettere i dueller.

- Jeg vi aldri si til spillerne mine at de skal filme og der er jeg blitt feilsitert. Det jeg sa etter kampen var at spillere ikke skal være nødt til å falle for å få straffespark, sier Belsvik til Dagbladet.

Stabæk-treneren sier derimot at han har sett seg lei på situasjoner der spillerne overdriver for å skaffe frispark eller straffespark. Han mener det er en tendens til mer filming i norsk fotball de siste åra.

- Vi adopterer det som skjer i større ligaer, og over de siste åra er det blitt mer filming i Norge. Det er en uting, og det er ikke bra, sier Belsvik.

Tippes ned - Men slik er det kanskje blitt fordi spillerne er nødt til å falle for å få straffespark. Mot Sandnes Ulf ble vår spiller hindret før han fikk skutt, og jeg ser jo aldri noen dommere blåse straffe på sånt, sier Belsvik.

Underveis i TV 2-programmet Fotballkveld i går snakket panelet om at alle kan slå alle i årets Tippeliga, men TV 2-ekspert Henning Berg ville ikke ha Stabæk i den kategorien.

- Det gjelder kanskje alle, bortsett fra Stabæk, som sliter ekstremt. Dessverre for dem, så kan det se ut som de går rett ned. Når du ikke har klart å vinne mot lagene de har møtt, og i tillegg taper mot Sandnes Ulf, så blir det veldig tøft, sa Henning Berg.

- Styrer kamper Belsvik tar ekspertenes spådom med ro.

- Stemningen i laget er god, og vi må se framover til neste kamp. I tre av tapene denne sesongen har vi styrt kampene, og vi føler vi er uheldige som er uten seier. At Henning (Berg) og andre eksperter tipper oss i bunnen er ikke noe jeg tenker på. Jeg registrerer selvsagt at vi ligger sist og må blir bedre, sier Belsvik.

Stabæk møter Odd i neste serierunde førstkommende søndag.