Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er blod på gullskoene

Witsel er Belgias mest forhatte etter skrekktaklingen.

(Dagbladet.no): Axel Witsel våkner opp i dag som en av Belgias mest forhatte menn etter gårsdagens forferdelige takling på Anderlechts polske høyreback Marcin Wasilewski.

Kampen var 26 minutter gammel da Standard Liege-spilleren i høy hastighet lukket øynene og plantet knottene med stor kraft i Wasilewskis høyre legg. Leggen brakk tvert av, til vemmelse for alle som så det direkte, eller i ettertid på tv.

- Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg spiller ikke fotball for å brekke bein. Tro meg når jeg sier at det ikke lå noen intensjon bak om å skade ham. Begge gikk etter ballen og jeg traff ham i leggen. Det er bare uheldig, bedyret Witsel etter kampen, men får lite sympati i belgisk presse.

- Det er blod på Gullskoene, skriver Het Belang van Limburg, og refererer til at Axel Wintsel ble kåret til Belgias beste spiller i fjor.

- Forferdelig, skammelig, forferdelig. Ingen vet hva som gikk av Witsel, ikke engang ham selv. Dette er allerede på YouTube, og vil skade omdømmet hans. For Wasilewski sin del, la oss håpe han kan gå på en fotballbane igjen, skriver avisa.

Anderlechts klubblege Louis Kinnen kunne ikke love akkurat det sent i går kveld.

- Han har to brudd i beinet, og vil bli operert på sykehuset så fort som mulig. Bruddet er svært alvorlig, og han har en lang rehabilitering i vente, sier legen ifølge anderlecht-online.be.

Nesten som en begravelse
Ariel Jacobs var fly forbannet i går kveld.

Også den tsjekkiske midtbanespilleren Jan Polak kan miste flere måneder etter en takling fra en Standard Liege-spiller.

- Dette ble ikke en fotballkamp. To Anderlecht-spillere ble angrepet. Spillerne mine er i sjokk, det er nesten som en begravelse. Jeg håper ikke disse skadene betyr slutten på karrieren for begge spillerne, sier Jacobs.

- Jeg har sett ting som ikke hører hjemme på en fotballbane her i dag, sier manager Englebert Van Hoelsbeeck.

- Du blir ikke en storklubb bare ved å vinne to titler etter hverandre. Et mesterlag må vise litt moral og etikk. De må være et forbilde. For et forbilde Standard viste seg som i dag, sier Van Hoelsbeeck.

Lagkamerat Matias Suarez er heller ikke nådig i sin vurdering av Standard Liege.

- Vi trodde taklingen på Polak skulle være det hele, dessverre kom det en oppfølger. Vi ønsket å spille fotball, men motstanderne var åpenbart her med andre motiver. Det er ikke min jobb å vurdere hvor lenge Witsel skal utestenges, men jeg håper alle ser på bildene og gir ham en passende suspensjon, sier argentineren.

Sponsoren reagerer
Standards draktsponsor BASE var også raskt ute for å distansere seg fra Axel Wintsels handlinger i går.

I en pressemelding gjengitt av De Standaard kalles Wintsels takling for en «brutal feil», og sponsoren vil ha spilleren straffet.

- Denne oppførselen er ikke i tråd med de verdier og standarder BASE vil forbindes med i Belgia. BASE vil støtte Standard dersom de beslutter strenge sanksjoner mot Witsel, heter det i pressemeldingen.

Kampen i går endte forøvrig 1-1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media