- Det er brutalt

Karsten Warholm blir stadig målt opp mot rekorder. Lagkamerat Amalie Iuel mener det må være en veldig stressende situasjon å være i.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Karsten Warholm (25) slo verdensrekorden på 400 meter hekk med åtte hundredeler under Bislett Games torsdag.

Etterpå la han ikke skjul på at han var lei av å høre om tiden 46,78 - som Kevin Young satte i Barcelona i 1992.

- Jeg skal ikke gjøre så mye ut av det. Dette er et øyeblikk jeg har drømt om lenger enn dere aner. Det har vært snakket så mye om den verdensrekorden, og jeg er drittlei av å høre om den. Nå er den endelig min, sa Warholm fra talerstolen til et ekstatisk Bislett-publikum.

- Ja, det står jeg på. Det har vært mye prat om den rekorden. Jeg har kjent på presset. Jeg ville være den første som tok den etter Young. Det var viktig for meg. Det var et øyeblikk jeg måtte ta. Det har vært nervepirrende å vente, men det lønner seg å være kald og stole på det opplegget man har lagt opp, sa Warholm til Dagbladet etterpå.

- Må være stressende

For den legendariske tiden til Young har blitt nevnt omtrent hver gang Warholm har tatt på seg piggskoene for å konkurrere. Det har også lagkamerat Amalie Iuel (27) fått med seg.

- Jeg skjønner hvor han kommer fra. Det har på en måte blitt en forventning, og det er ganske mye å forvente av noen at de bare skal løpe ut og sette verdensrekord. Det har virket som hva enn han gjør, så er det ikke bra nok, med mindre han setter verdensrekord, sier Iuel til Dagbladet og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer