Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er Coop som regisserer dette

Skiforbundet har trukket Northug-tilbudet tilbake, og går i strupen på et taust samvirkelag.

NÅDELØS MOT NORTHUG-SPONSOREN: Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund mener det er liten tvil om hvem som trekker i trådene når Northug og Skiforbundet ikke klarer å bli enige om en avtale for neste sesong.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NÅDELØS MOT NORTHUG-SPONSOREN: Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund mener det er liten tvil om hvem som trekker i trådene når Northug og Skiforbundet ikke klarer å bli enige om en avtale for neste sesong. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Da Skistyret i helgen trakk tilbake tilbudet Petter Northug fikk om å promotere sin private sponsor helt fram til sesongstarten på Beitostølen i november, sendte de samtidig ut en pressemelding der de gikk rett i strupen på dem.

I et eget avsnitt i pressemeldingen skriver Norges Skiforbund om Coops rolle i den dramatiske vendingen, der tilbektrekkingen av landslagstilbudet resulterer i at Petter Northug per i dag er utestengt fra å delta i verdenscuprenn i langrenn.

«Idrettsbevegelsen og samvirkebevegelsen er våre to største folkebevegelser på verdensbasis. Begge er bygget på felleskapstanken og fellesskapsløsninger. Av den grunn er Norges Skiforbund svært overrasket over at det er nettopp Coop som utfordrer den norske landslagsmodellen, en modell som har som mål å sørge for at Norge skal være en nasjon av skiløpere, men også verdens beste skinasjon.», skrev skiforbundet, uten at Coop har svart annet enn at dette er en sak mellom Petter Northug og forbundet.

Coop-regi
Men det er det ikke lenger. Når Norges Skiforbund går så kraftig til angrep på Northugs hovedsponsor, og samtidig anklager samvirkelaget for å forsøke å raserer den norske idrettsmodellen, blir de automatisk en del av saken.

- Vi ønsker ikke å kommentere det, skriver kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, i en sms til Dagbladet i dag.

Det synes skiforbundets generalsekretær, Stein Opsal, er merkelig.

- Ja, det får vel Coop svare på, men vi observerer at de har holdt seg passive fram til nå. Etter vårt skjønn er det helt åpenbart at de har en helt sentral rolle. De finansierer hele opplegget, og jeg har vel selv vært med i et tyvetalls møter fra 2013 og fram til i dag, og representanter for Coop eller toppledelsen er jo med i alle møter. Det er jo dem vi møter, så det er klart, de regisserer dette, og de betaler det, sier Opsal til Dagbladet.

Nekter å kommentere
Ifølge Opsal krever Northug lov til å gå inn og ut av landslagsavtalen gjennom sesongen, slik at han kan profilere Coop også i løpet av vinteren. Tilbudet Petter fikk, men som nå er trukket tilbake, gir ham bare lov til å profilere Coop fram til sesongen starter i november.

- Opplever du at det er Coop som stiller kravene om dette i møtene med dere, Opsal?

- Det skal jeg ikke si så mye om. Jeg registrerer at de to sammen har en ambisjon om en større frihet for sin markedsvirksomhet, men hvem som er den drivende part der skal jeg ikke ha en formening om.

Da Dagbladet spør Takle Friis om en kommentar til at det er Coop som stiller i møtene med skiforbundet, og at de dermed er en meget aktiv part i saken, er svaret deres som det har vært hele denne uka.

- At vi ikke ønsker å kommentere saken.

Les også: Northug ber om nytt møte med skiforbundet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling