KLAR TIL DYST: Galatasarays Didier Drogba har blandede følelser før kveldens kamp mot Chelsea. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB Scanpix
KLAR TIL DYST: Galatasarays Didier Drogba har blandede følelser før kveldens kamp mot Chelsea. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett/NTB ScanpixVis mer

- Det er dags for Chelsea å møte den spilleren de skapte

Didier Drogba trodde aldri dette skulle skje.

Følg Chelsea - Galatasaray i vårt Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Didier Drogba (36) spilte hele åtte sesonger i Chelsea fra 2004 til 2012. I kveld kommer han endelig «hjem» til Stamford Bridge når Galatasaray gjester Chelsea i Champions League.

I sin siste sesong i London-klubben scoret han først målet som ga Chelsea ekstraomganger i Champions League-finalen mot Bayern München, før han seinere satte inn det avgjørende straffesparket i straffesparkkonkurransen.

Det var hans siste spark på ballen for de blå.

Blandede følelser I kveld kan han risikere å sende gamleklubben på hodet ut av den samme turneringen, og det er blandede følelser for ivorianeren før kveldens kamp.

- Jeg trodde aldri dette ville skje, men det er tid for Chelsea å møte spilleren de skapte, skriver Drogba på sin Instagram-profil.

Han bedyret på gårsdagens pressekonferanse at han vil være profesjonell når han løper ut på matta i kveld.

- Selvsagt, men det kommer til å bli følelsesladd. Selvfølgelig. Det var det også da jeg møtte mine tidligere lagkamerater i det første oppgjøret, og fansen på stadion. Det var spesielt. Men så var det en kamp, som ble tøff. Jeg tror det blir det samme i morgen, sa Drogba.

Kommer tilbake Chelsea-sjef Josè Mourinho (51) tror at Galatasaray-spissen en dag vender tilbake til klubben.

- Han er en av de viktigste spillerne i Chelseas klubbhistorie. Alle Chelsea-supportere må være enige i det. At han vender tilbake, bare må skje en dag, uten at jeg vet når. Som spiller, trener, ambassadør. Neste år, om fire år, om ti år. Jeg vet ikke, sier Mourinho.

Didier Drogba forteller selv at han kommer til å flytte tilbake til London, så bli ikke overrasket om han blir gjenforent med Mourinho.

- Jeg skal bo der etter karrieren. Mine barn vokste opp i London og liker å bo der. De to første sesongene var jeg trøtt hele tiden og overbevist om at jeg ikke ville tilpasse meg. «Jeg vil dra», tenkte jeg. Til slutt ga jeg alt og tilpasset meg, sier Drogba til franske l'Equipe, gjengitt av Aftonbladet.

I den første åttedelsfinalen mellom de to lagene scoret Fernando Torres ledermålet for Chelsea, mens Aurélien Chedjou ordnet 1-1.

Ute etter tips til kveldens Champions League-kamper? Da kan du besøke siden til Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.