- Det er de beste tekniske motspillerne jeg har møtt

VIFs unggutter klarte ikke å bryte en 14 år gammel Norway Cup-forbannelse.

Vålerenga - Pequeninos 0-2 (0-0) (Klasse C gutter 14)

(EKEBERGSLETTA (Dagbladet):  - Det er de beste tekniske motspillerne jeg har møtt, sier Christian Dahle Borchgrevink.

Vålerenga-kapteinen hang ikke med hodet til tross for at det ble sølv til Vålerenga gutter 14 etter tap i A-sluttspillfinalen. Til det var motstanderen for god.

VIF slo ut Molde i semifinalen i går, og i dag ventet brasilianske Pequeninos på motsatt banehalvdel i finalen. Pequeninos er den mest tradisjonelle av de brasilianske lagene som spiller på Norway Cup, og har vært med siden 1982. 19 ganger har et Pequeninos-lag gått til topps i turneringa.

Vålerenga stod foran en vanskelig oppgave. Ingen norske lag har nemlig vunnet denne aldersklassen på fjorten år. Forrige lag som klarte den bragden var Lørenskog i 1999. Laget vant også i 1993, og den gangen scoret John Carew i finalen. I tillegg hadde de brasilianske motstanderne vunnet Helsinki-cup (Finland) og Danacup (Danmark), i tillegg til en tredjeplass i Gothiacup (Sverige).

Fotballeksjon Vålerenga er på sin side et av Norges beste lag for sin aldersgruppe, men i dag fikk de en liten fotballeksjon. Det stod 0-0 til halvtid etter en jevn omgang, men i den andre omgangen ble forskjellen på laget synligere.

Luiz Henrique Barros da Silva ga de tilreisende ledelsen like etter pause, og da lagets toppscorer Danilo Gomes Magalhaes Clarismar avsluttet et raid fra midtbanen med å sette ballen i mål, skjønte nok de fleste hvor det bar.

- På en måte så er det ikke så surt å tape. Jeg syns vi spilte bra. Vi slapp inn litt enkle mål. Men vi møtte et bedre lag. Det var veldig gode offensive spillere, kjappe, tekniske, sier Dahle Borchgrevink.

Pequeninos-treneren var likevel imponert over det han fikk se av Vålerengas unggutter.

- De var pasningsikre og raske med ballen. Vi måtte passe på, sier Adao Pereira da Silva, før han hastet avgårde til medaljeseremonien.