Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er de gode mot de onde. Og Norge er de onde

Svensken vil hjelpe andre nasjoner for å knekke den norske dominansen.

KLAR TIL KAMP: Emil Jönsson mener den norske dominansen har gått for langt - og maner nå til samarbeid mellom nasjoner for å knekke Norge. 
Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
KLAR TIL KAMP: Emil Jönsson mener den norske dominansen har gått for langt - og maner nå til samarbeid mellom nasjoner for å knekke Norge. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske dominansen i langrennssporet så langt denne sesongen må sies å ha fått sin dose oppmerksomhet den siste tiden.

Stor bedre ble det ikke etter forrige søndag - da det ble fem nordmenn øverst på lista på herrenes jaktstart - mens det på damens jakstart ble firedobbelt norsk.

Det fikk polske Justyna Kowalczyk til å uttale at nordmenn dreper langrennssporten, Calle Halfvarsson meddelte at han vurderte å få mental hjelp - mens langrennskommentatoren i Expressen oppfordrer langrennsverdenenen til å samle seg mot nordmennene.

- Norge er de onde Nå hiver den svenske langrennsløperen Emil Jönsson seg inn i debatten, og legger ikke skjul på at langrennsløperne nå burde samarbeide for å knekke den norske dominansen.

- Det er så tydelig nå. Det er de gode mot de onde. Og Norge er de onde, sier Jönsson til Expressen - i forkant av dagens 15-kilometer i Davos.

Svensken mener det er bra å ha et tydelig mål.

- Det er alltid bra å ha et tydelig mål for hva man vil gjøre. Og nå er det målet å beseire Norge.

Vil samarbeide - Og det gjelder ikke bare for de svenske løperne?

- Nei, det er nok sånn alle kjenner det nå. Og selv har jeg aldri heiet så mye på løpere fra andre nasjoner som akkurat nå, innrømmer Emil Jönsson.

Han tror man fremover vil kunne se at løpere fra ulike nasjoner samarbeider for å hindre nordmennene i løypa.

- Ta sprint for eksempel. Jeg mener, man kan jo alltid velge hvor snill man vil være når man går inn i kurva til en motstander, hinter Jönsson om.