- Det er definisjonen av fysisk aktivitet som gjør at sjakk ikke kan bli medlem av idrettsforbundet

Idrettens lovutvalg vender tommelen ned for sjakk.

PROSESSEN IKKE FERDIG: Lovutvalget i Norges Idrettsforbund mener sjakk ikke kan bli medlem i forbundet. - Dette er en prosess som går videre, og vi i idrettsstyret kommer til å se nærmere på saken, sier Idrettspresident Børre Rognlien.
Foto: Stringer / NTB Scanpix
PROSESSEN IKKE FERDIG: Lovutvalget i Norges Idrettsforbund mener sjakk ikke kan bli medlem i forbundet. - Dette er en prosess som går videre, og vi i idrettsstyret kommer til å se nærmere på saken, sier Idrettspresident Børre Rognlien. Foto: Stringer / NTB ScanpixVis mer

Idrettsstyret med Børre Rognlien i spissen tar til etterretning at lovutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF) mener sjakk ikke kan bli medlem i forbundet.

Utvalget har behandlet saken om Norges Sjakkforbund kan tas opp i idrettsforbundet, men foreløpig er konklusjonen negativ.

- Lovutvalget mener at det er definisjonen av fysisk aktivitet som gjør at sjakk ikke kan bli medlem av idrettsforbundet, men denne saken er langt fra avgjort, sier idrettspresidenten til NTB.

Rognlien peker på at sjakk er opptatt som idrett i over 100 land og også i Den internasjonale olympiske komité (IOK).

- Det er idrettstinget i Trondheim i 2015 som skal ta stilling til om sjakk blir medlem av idrettsforbundet eller ikke. Derfor er dette en prosess som går videre, og vi i idrettsstyret kommer til å se nærmere på saken, sier Rognlien.

Generalsekretær Inge Andersen sier også at sjakkfolket ikke formelt har søkt opptak i idretten, og det er først når en slik søknad foreligger at det kan tas stilling til søknaden og gis en innstilling til idrettstinget om et snaut år.

(NTB)