Det er deilig å være norsk i Danmark

Solbakken og FCK over streken.

RETT VEI: Ståle Solbakken og FCK noterte seg for en ny seier i kveld. Med det er hovedstadslaget over nedrykkstreken for første gang siden hedmarkingen tok over. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
RETT VEI: Ståle Solbakken og FCK noterte seg for en ny seier i kveld. Med det er hovedstadslaget over nedrykkstreken for første gang siden hedmarkingen tok over. Foto: AP Photo/Andres KudackiVis mer

FC København fikk en forløsende 2-1-seier hjemme mot Sønderjyske søndag. Dermed kom Ståle Solbakkens lag seg over nedrykksstreken i dansk superliga.

Den meget viktige trepoengeren sørget for at FCK og Sønderjyske byttet plass på tabellen. Samtidig er tittelforsvareren for første gang denne sesongen i nærheten av å øyne midtsjiktet foran seg.

- Siden jeg kom hit, har vi tatt elleve poeng på seks seriekamper. Vi er videre i cupen, og vi har tatt ett poeng i mesterligaen mot Juventus. Det har vi klart selv om vi har hatt en del å jobbe med. Det viser at vi har et godt bunnivå, og at vi går i riktig retning, sa Solbakken etter seieren

Holdt nesten nullen Rúrik Gíslason banket inn 1-0 med stor kraft etter en halvtime i Parken. Halvveis ut i annen omgang la Nicolai Jørgensen på til 2-0.

FCK har i høst slitt med å holde strukturen i laget. Mot Sønderjyske holdt vertene nullen helt til Julian Luque reduserte på overtid.

Solbakkens lag har vunnet 3 av 11 seriekamper til nå. Søndagens seier tok FCK opp i 13 poeng.

- Vinner vi en kamp til, så er vi snart med i toppen. Hvis vi taper, så er vi i bunnen igjen, mener Solbakken.

OB overrasket Tidligere søndag utlignet Mushaga Bakenga for Esbjerg etter 13 minutter, men laget tapte overraskende 1-3 hjemme for OB.

Begge lag hadde to nordmenn i aksjon. For gjestene hadde Mostafa Abdellaoue målgivende pasning til 3-1-målet som trygget seieren i det 87. minutt. Seieren var OBs første på bortebane i årets sesong.

Espen Ruud spilte hele kampen for bortelaget. For Esbjerg startet både Magnus Lekven og Bakenga. Den innleide Brugge-spissen utlignet til 1-1 etter at Emil Larsen hadde sendt gjestene i en overraskende ledelse allerede etter to minutter.

Det var hjemmelaget som hadde overtaket og presset OB bakover i store deler av kampen. Men i sluttminuttene gikk alt galt for Esbjerg. Daniel Høegh gjorde 2-1 i det 83. minuttet, og kort tid etter satte Martin Spelmann inn pasningen fra «Mos».

(NTB)

GLAD: Mushaga Bakenga kunne feire scoring, men det ble til slutt tap for OB. Her fra Europa League-kampen mot Standard Liege i september. Foto: EPA/JULIEN WARNAND/NTB Scanpix
GLAD: Mushaga Bakenga kunne feire scoring, men det ble til slutt tap for OB. Her fra Europa League-kampen mot Standard Liege i september. Foto: EPA/JULIEN WARNAND/NTB Scanpix Vis mer