- Det er deilig at det er i boks

Odd fikk rett pris av RBK.

Rosenborg og Odd Grenland ble i ettermiddag enig om en overgang for landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (23).

Dagen etter at klubbens nye hovedtrener, svenske Erik Hamrén, skrev under kontrakten med Rosenborg, sikret trønderne seg en svært etterlengtet forsterkning.

- Det er deilig at det er i boks. Jeg var ikke sikker på at det kom til å ordne seg, men jeg har hele tiden vært optimistisk, sier Almenning Jarstein til rbk.no.

Telemarksavisa skriver i ettermiddag at prisen må ha vært på godt over 10 millioner kroner.

- Vi selger Rune fordi vi mener vi oppnår rett pris til rett tid. Når utlandet ikke lenger var aktuelt, er det greit med Rosenborg, sier Odd-styreleder Tore Andersen til avisa.

Jarstein starter treninga med RBK over nyttår.

- Akkurat nå  har vi tre gode keepere, og konkurransen er stor, sier assisterende sportsdirektør Erik Hoftun i Rosenborg til rbk.no.

Han presiserer at ingen avtaler er underskrevet ennå, men at Rosenborg er muntlig enig med både Odd Grenland og Rune Almenning Jarstein.

ENDELIG LYSNING: Alt tyder på at Rune A. Jarstein blir Rosenborg-spiller likevel. Foto: Scanpix
ENDELIG LYSNING: Alt tyder på at Rune A. Jarstein blir Rosenborg-spiller likevel. Foto: Scanpix Vis mer

Det ventes at keeperen reiser til Trondheim neste uke for å skrive under sin personlige kontrakt. Laget samles til trening 3. januar.

Hoftun har travle dager i sportsdirektør Knut Torbjørn Eggens sykefravær. Torsdag sikret han også underskriften til Kongsvinger-spiller John Pelu.

Hoftun reiste tidlig fredag morgen sørover for å forhandle med Odd Grenland. Etter noen timer ble klubbene enig om overgang for Jarstein.

Rune Almenning Jarstein har spilt for Odd Grenland siden 2002, og 24-åringen er etablert i Norges landslag som reservekeeper for Håkon Opdal.

Ifølge avisen Varden høynet trønderne sitt tilbud torsdag fra opprinnelige 9 millioner kroner.

Odd Grenland skriver på klubbens hjemmeside at dagens forhandlinger ble utslagsgivende.

- Odd Grenland er stolte av å ha oppfostret en spiller av slikt kaliber som Rune A. Jarstein, og takker han samtidig for en solid, lang og trofast tjeneste for klubben

(NTB/Dagbladet.no)

- Det er deilig at det er i boks