TIDENES NEST LENGSTE: Her går Anders Fannemel inn for landing på en lengde bare Johan Remen Evensen har overgått. 244,5 meter gir mersmak og selvtillit foran dagens lagkonkurranse.Foto: Lise Åserud / Scanpix
TIDENES NEST LENGSTE: Her går Anders Fannemel inn for landing på en lengde bare Johan Remen Evensen har overgått. 244,5 meter gir mersmak og selvtillit foran dagens lagkonkurranse.Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Det er den beste følelsen jeg har hatt

Fannemel er sulten på mer etter det nest lengste hoppet i skihistorien.

Skiflygings-VM: Lagkonkurransen direkte i hopp-studio fra kl. 14.00.

VIKERSUND (Dagbladet): Anders Fannemel leverte det nest lengste skihoppet i historien da han svevde ned til 244,5 meter i førsteomgangen i Vikersund i går.

I finalen merket han allerede på hoppkanten at det ikke ville gå i nærheten av like langt, men følelsen fra førstehoppet skal han ta med seg inn i lagkonkurransen i dag.

- Ja, jeg kommer til å leve ganske lenge på det førstehoppet, sier han til Dagbladet.

- Det er den beste følelsen jeg har hatt, det er helt utrolig. Det er lettere å glemme det som skjedde i andre omgang, sier Fannemel.

Lettet landslagssjef Han forteller at han ikke var spesielt nervøs mellom de to omgangene, men at det kanskje var nettopp spenningen i kroppen som manglet litt

- Vi får en ny bra dag i dag, det gjelder bare å få til åtte gode hopp, sier Fannemel.

Landslagstrener Alexander Stöckl ser også fram mot lagkonkurransen, men er nok glad for at laget allerede har levert medalje i mesterskapet.

LANGT: Anders Fannemel var to meter bak verdensrekorden i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANGT: Anders Fannemel var to meter bak verdensrekorden i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det betyr at jeg kan krysse av i en av boksene. Og jeg har mange. Men det er godt for alle som jobber med skihopping i Norge, at vi viser at retningen vi har valgt er den riktig. Vi blir stadig bedre, vi tar steg, og Veltas sølv hjelper på den veien, sier han til Dagbladet.

- Er det litt lettelse for deg personlig også?

- Det er det selvsagt. Når du ser denne folkemengden, alle roper og hyler og heier på oss, og så leverer vi en medalje: Det er helt spesielt, sier østerrikeren.

Frykter Østerrike I dag tror han Norge kan få en ny pallplassering - om alt klaffer.

- Vi har sjanse på medalje. Men Østerrike er veldig sterke, Koch og resten av laget, Slovenia er sterke, og du vet aldri med Japan. Det er flere som kjemper om pallen, så det blir tøft, sier Stöckl.