GRUNN TIL Å VÆRE MISFORNØYD: Steffen Iversen og Rosenborg hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre, men endte med ingenting etter Tiagos drømmemål fem minutter før slutt. Her kjefter Iversen på den russiske dommeren Vladislav Bezborodov - som var en lite populær mann på Lerkendal i kveld. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GRUNN TIL Å VÆRE MISFORNØYD: Steffen Iversen og Rosenborg hadde mer enn nok sjanser til å avgjøre, men endte med ingenting etter Tiagos drømmemål fem minutter før slutt. Her kjefter Iversen på den russiske dommeren Vladislav Bezborodov - som var en lite populær mann på Lerkendal i kveld. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Det er den beste kampen vi har spilt i høst

Men sløsende Rosenborg ble senket av drømmemål.

Rosenborg - Atletico Madrid 1-2

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Sindige Rune Bratseth brukte ordet «sjokkerende» da han skulle beskrive publikumsoppmøtet på Lerkendal til kveldens storkamp mot Atletico Madrid.

Kanskje hadde kresne trønderne mistet litt troa etter noen stygge bortetap i Europa League de siste ukene, men de som møtte opp fikk se et RBK-lag som i gode perioder av 2. omgang herjet med den regjerende mesteren.

Dessverre hjelper det lite når motstanderen varter opp med perlemål som det portugisiske Tiago gjorde fem minutter før slutt.

På stillingen 1-1 mottok han ballen rundt 40 meter fra mål. Først fintet han vekk Markus Henriksen, så slo han tunnel på Bakary Sare og deretter danset han forbi Vadim Demidov med største enkelhet. Avslutningen sto i stil med forarbeidet: Et prosjektil Daniel Örlund sprellet forgjeves etter.

Dermed tapte Rosenborg sin tredje kamp av fire mulige i Europa League, og nå skal det et lite mirakel til for at de tar seg videre, ettersom Leverkusen også vant mot Aris i siste minutt.

- Vi tapte 2-1, det er resultatet. Men dette var et langt steg på riktig vei i Europa. Vi kjører dem i perioder, men dessverre - jeg kaller det et uhell - bommer vi fra fem meter. Da går det sånn, sier trener Nils Arne Eggen, og sikter til Steffen Iversens eventyrlige sjanse på stillingen 1-1.

UTLIKNET: 
Jubel etter at Markus Henriksen hadde utlignet til 1-1 i Europa League kampen mellom Rosenborg og Atlético Madrid på Lerkendal stadion torsdag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
UTLIKNET: Jubel etter at Markus Henriksen hadde utlignet til 1-1 i Europa League kampen mellom Rosenborg og Atlético Madrid på Lerkendal stadion torsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Han mener uansett prestasjonen var så bra at den tåler sammenligningen med noen av de beste kampene Rosenborg har gjort i Champions League.

- Jeg kan sjelden huske å ha sett Rosenborg så bra. Dette var på nivå mot det vi gjorde hjemme mot Real Madrid og Juventus i mesterligaen, og på nivå med 1.-omgangen mot Inter i mesterligaen, sier RBK-treneren.

For det var ikke en kamp RBK fortjente å tape, de vant skuddstatistikken 15-6 og Steffen Iversen misbrukte et par gigantiske sjanser, og det gjør det ikke mindre bittert å gå av banen med null poeng.

Rosenborg fikk en skrekkelig start da Sergio Agüero sendte gjestene i ledelsen etter bare fire minutter. Mikael Lustig forsøkte å bryte en pasning til Simao, nådde ikke fram, og ga dermed portugiseren all den tiden han trengte på å finne en lagkompis inne i boksen.

Det gjorde da også Simao, og Maradonas svigersønn hadde ingen problemer med å bredside ballen i nettet.

Reprisene tydet imidlertid på at både han og en lagkompis sto i offside, og scoringen burde vært underkjent.

Rosenborg mistet ikke motet av den tidlige kalddusjen og hadde flere lovende tilløp, særlig når Mikael Dorsin gikk i angrep langs venstrekanten. Det ble bare nesten, men Norges beste lag var såpass på høyden at det var grunn til optimisme foran den 2. omgangen da lagene gikk til pause.

I OFFSIDE: Agüero ga Atletico ledelsen, men sto i offside. Foto:  AFP PHOTO / Gorm Kallestad / Scanpix Norway
I OFFSIDE: Agüero ga Atletico ledelsen, men sto i offside. Foto: AFP PHOTO / Gorm Kallestad / Scanpix Norway Vis mer

Det tok bare sju minutter før et glissent Lerkendal kunne juble.

Rosenborg hadde hatt sju avslutninger i kampen - ingen av dem på mål - da Markus Henriksen viste vei sju minutter etter pause.

Steffen Iversen spilte ballen inn i løpebanen til 18-åringen, og selv om han har truffet langt bedre i Tippeligaen før i år, sneik skuddet seg forbi keeper David De Gea.

Nå var det i hovedsak bare spill mot ett mål, det spanske, og Rade Prica, Morten Moldskred og Steffen Iversen hadde alle muligheten til å gi Rosenborg ledermålet.

I Tippeligaen slipper de gjerne unna med en slik sjansesløsing, men ikke på den internasjonale scenen.

- Å føre kampen så lenge som vi gjør her uten å få uttelling er merkelig. Selv om vi er ute av kampen om å gå videre, er kampene viktig.
Alt i alt er det nok den beste kampen vi har gjort i høst, selv om vi ikke kan gjøre noe med resultatet, sier Nils Arne Eggen.