Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er den ekleste av alle

Thorir Hergeirsson liker ikke åttedelsfinaler.

 • Norge - Tyskland 28-22

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Thorir Hergeirsson var fornøyd etter den solide seieren over Tyskland og en billett til kvartfinalene som spilles onsdag.

Islendingen innrømmer at han har følt litt på presset - og liker ikke åttedelsfinaler:

- Åttedelsfinale er ikke en kamp du synes er gøy å spille. Fallhøyden er stor. Det er den ekleste av alle. Du tilhører en organisasjon og et lag som har høye ambisjoner, og da er sånne kamper en prøvelse, sier Hergeirsson til Dagbladet etter kampen.

- Er du lettet?

- Vi hadde en god følelse inn mot kampen. Vi visste at vi kunne ta håpet fra dem (tyskerne) og det synes jeg vi klarte, sier Hergeirsson.

- Hva stemmer for laget i kveld?

- Forsvarsspillet stemmer, det er ikke så mange lag i VM som har det «skytter-arsenalet» som Tyskland har. De har også en god ankomst og kjører bra. Det gjelder å ikke gjøre unødvendige feil.

- Hva tenker du om Heidi Løke som scorer ni mål?

- Heidi er helt rå. Hun spiller vel så bra i forsvar. Hun er kanskje bedre forsvarsmessig, men hun er OK foran også. Hun er en hærfører, sier Hergeirsson.

- Mer komplett enn før?

- Hun er i veldig god form. De to siste åra spesielt har hun utviklet forsvarsspillet sitt enda bedre. Der har hun vokst mest. Hun har alltid vært et uromoment og god i kontra, men nå er hun også sterk i forsvaret, sier Thorir til Dagbladet.

JUBEL: Spillerne etter at seieren er sikret.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Spillerne etter at seieren er sikret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge møter enten Montenegro eller Angola i kvartfinale onsdag. Lagene møtes til åttedelsfinale i morgen kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media