Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er den største feilen jeg har gjort i karrieren

Rooney angrer bittert på exit-flørten.

FANT SAMMEN IGJEN: Alex Ferguson var tydelig preget i dagene etter Wayne Rooneys sjokkbeskjed i 2010, men de to har funnet tilbake til samarbeidet de siste årene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos
FANT SAMMEN IGJEN: Alex Ferguson var tydelig preget i dagene etter Wayne Rooneys sjokkbeskjed i 2010, men de to har funnet tilbake til samarbeidet de siste årene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos Vis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney sjokkerte Manchester United og manager Alex Ferguson, og hisset på seg de mest militante av supporterne i samme slengen, da han i 2010 ba om å forlate klubben - og flørtet med Manchester City.

Til slutt kom som vi alle vet snupoerasjonen, underskriften på den nye, lukrative kontrakten og den uunngåelige tilgivelsen fra fansen.

Rooney ble overtalt av Ferguson, og i sin nye bok kaller spissen hele episoden den største feilen han har gjort.

I et utdrag fra boka, gjengitt av Sky Sports, husker Rooney tilbake til september 2010, da en ankelskade satte ham ut av spill.

Ingen visste
- Jeg var frustrert, over meg selv, spillet mitt, skaden og alle rundt meg. Jeg var i en ond sirkel av dårlig form, og kom meg ikke ut av den. Da gjorde jeg karrierens største feil, sier United-angriperen.

- I oktober slipper jeg en uttalelse som offentlig stiller spørsmål ved hvor lykkelig jeg er på Old Trafford. Kan jeg få det bedre et annet sted? Alle lager bråk. Det er diskusjoner innad i United for å løse saken, folk utenfor kaster meningene sine rundt, men ingen vet hva som egentlig foregår i livet mitt. Ingen av dem forstår hvor jeg er i karrieren. De vet ikke hvor jeg har tankene, fortsetter Rooney.

Så griper Alex Ferguson inn.

- Den eneste personen som vet hva som egentlig foregår er meg, men selv ikke jeg er sikker på hva jeg vil. Så får manageren ordet. «Noen ganger ser du på en åker og ser ei ku, og du tror at det er en bedre ku enn den du har på åkeren din. Men det fungerer ikke sånn.» Han sier at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden, og han har rett, sier Wayne Rooney.

- Jeg liker det som er på min åker. Jeg tok feil. United ønsker det samme som meg, trofeer, suksess, og å være best, sier han.

Skremmende
22. oktober skrev Wayne Rooney under en ny femårskontrakt med Manchester United, med betydelig bedre betaling enn tidligere.

I ettertid har spissen fortalt at det var spesielt skremmende å se maskerte supportere stå utenfor huset hans, med medbrakt banner med påskriften: «Går du til City, er du en død mann».

- Jeg så ut og det var omtrent 30 maskerte personer der. Med kona og barnet mitt i huset opplevdes det skremmende. Men heldigvis roet det seg ned, har Rooney sagt.

- Den kvelden hadde jeg snakket med eierne, manageren og David Gill (direktøren). De ringte meg og forsikret om at klubben kom til å bevege seg framover og være suksessrik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media