Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er den vi må knekke, for spanjolene blir farlige om de får blod på tann

Nora Mørk om hvordan de skal vinne EM-finalen.

FINALEKLAR: Nora Mørk og de andre jentene har gjort unna de siste forberedelsene før kveldens EM-finale mot Spania. Mørk tror det blir en jevn finale, og mener at seiersoppskriften ligger i å knekke den spanske lagmoralen.
FINALEKLAR: Nora Mørk og de andre jentene har gjort unna de siste forberedelsene før kveldens EM-finale mot Spania. Mørk tror det blir en jevn finale, og mener at seiersoppskriften ligger i å knekke den spanske lagmoralen. Vis mer

• Norge-Spania, klokka 18.00.

BUDAPEST (Dagbladet): Nora Mørk ble matchvinner med kampens to siste scoringer da Norge slo Spania 29-26 i den hovedrunden i Debrecen 13. desember.

I dagens EM-finale venter hun en ny tøff fight mot spanjolene i Laszlo Papp Sports Arena i Budapest.

- Åpen finale - Jeg går ikke helt god for det favorittstempelet alle har gitt oss. Slik jeg ser det er finalen helt åpen, så om ikke alle er på 100 prosent, så går det ikke. Vi er nødt til å stå sammen som et lag, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Hun unnet seg en sjokolade etter den nedsablingen av Sverige i semifinalen, hvor Mørk nok en gang viste seg som en verdensstjerne, med sine fem scoringer og ti målgivende pasninger.

- Typisk spansk De spanske jentene tok med seg familie og venner og på en bedre middag og litt hygge i Budapest etter at de hadde slått Montenegro 19-18 i den andre semifinalen. Slik skulle de spanske jentene bygge lagmoral og sveise laget sammen før finalen mot Norge.

- Det er veldig typisk for spanjolene. De bygger på mye moral og energi. Det er den vi må knekke, for de blir farlige om de får blod på tann. Men om det går dem litt i mot, så kan det fort bli litt tøft for dem, sier Mørk.

Skal nyte finalen 23-åringen var med på laget som vant EM-gull i 2010, men da flere av landslagsvenninnene ble verdensmestre i 2011 og olympiske mestre i 2012, så var hun selv langtidsskadet.

Men seks kneoperasjoner seinere er hun igjen klar for å spille finale for Norge i et internasjonalt mesterskap.

- Det føles helt utrolig å få spille en finale igjen. Jeg skal bare nyte den, og gjøre alt for at Norge skal vinne. For meg personlig vil et gull i dag være større enn det jeg vant i 2010. Jeg har bidratt mer i år enn jeg gjorde da, sier Nora Mørk.

Og blir det norsk seier i kveld, så nøyer hun seg ikke med en sjokolade.

- Da blir det fest. Det synes jeg er på sin plass.