Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er dere som er rasister

Spanias landslagssjef krangler med engelsk presse.

(Dagbladet.no): Den spanske landslagssjefen Luis Aragones ble hengt ut i engelsk presse etter å ha kalt Thierry Henry nigger under forrige landslagssamlig. I kveld møter Spania England på San Bernabeu, og Aragones har tydeligvis fått nok av engelske journalister.

For da han ble konfrontert med uttalelsen sin raste han, henvendt mot The Suns utsendte:

- Dere er barn sammenlignet med meg. Dere vet ingenting, og jeg er snart 70 år gammel.

- Jeg vet hvem som er rasister. Jeg husker kolonitiden. Jeg har mange svarte venner, og jeg har gitt svarte mennesker mat ved mitt bord, i mitt eget hus. De har forklart meg hvordan engelskmennene var ute etter dem i kolonitiden, fortsatte landslagstreneren.

Får støtte i hjemlandet

Engelsk presse er i sjokk over reaksjonen. Og bedre ble det ikke av at gårsdagens U21-landskamp ble ødelagt av rasistiske tilrop fra de spanske tribunene. Mot svarte engelskmenn. Og nå skal Uefa sende en rapport på publikums oppførsel.

Men Aragones forstår ikke hvordan uttalelsene hans kunne oppfattes som så grove.

- Jeg gjentar: Jeg har mange svarte venner, og jeg er en verdensborger. Jeg har vært i mange forskjellige land gjennom jobben min, og jeg respekterer alltid andre kulturer. Jeg forstår ikke reaksjonen overfor mine uttalelser.

Og i Spania får landslagssjefen full støtte av sine egne medier. Ankeret på TVE sa ifølge The Guardian:

- Britisk presse har forsøkt å lage storm. De har forsøkt å fyre opp under kampen. Derfor valgte de Aragones som skyteskive - og de har lykkes.

Aragones selv ønsket ikke snakke med noen av de engelske journalistene som følger landslaget. Han nøyde seg med å konstatere at uansett hva han sier blir det galt uansett.

- Jeg er ikke rasist, men dere kommer til å skrive hva dere vil uansett, sier Aragones.

- Dere er som ulver etter et rådyr!

FÅR KJØRT SEG: Luis Aragones slår tilbake mot rasismeanklagene i engelsk presse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media