HAR EN DEL Å GÅ PÅ: Aksel Lund Svindal hevet seg fra de dårlige treningene, men ikke nok til å komme på pallen i Super-G. Foto: EPA/GEORGE FREY
HAR EN DEL Å GÅ PÅ: Aksel Lund Svindal hevet seg fra de dårlige treningene, men ikke nok til å komme på pallen i Super-G. Foto: EPA/GEORGE FREYVis mer

- Det er det beste jeg har fått til på tre dager

Svindal mellomfornøyd etter femteplass.

Aksel Lund Svindal tok femteplassen i utforrennet i Beaver Creek fredag. Det var framgang fra tidligere i år, men likevel ingen «blink».

- Jeg må være fornøyd med dette, for det er det beste jeg har fått til i løpet av de tre dagene vi har kjørt her. I dette rennet fikk jeg til noen av de partiene jeg har slitt med på gjennomkjøringen, men jeg har fortsatt en del å gå på. Det kjenner jeg veldig bra, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter fredagens andre utforrenn i verdenscupen.

Han innledet utforsesongen med 14.-plass i Lake Louise for en uke siden, så framgangen er der, men fortsatt mangler altså det lille ekstra.

Bode Miller satte hjemmepublikummet i ekstase med sin seier i Birds of Prey fredag. Han kjørte inn til 1.43,82 og slo sveitseren Beat Feuz med fire hundredeler. Tredjeplassen gikk til østerrikeren Klaus Kröll. Han var 14 hundredeler bak Miller i mål.

Det skilte 96 hundredeler mellom Miller og Svindal, selv om Svindal i en kort periode var i ledelsen i rennet fra start nummer åtte.

Ga gass
- Jeg følte jeg ga gass i dette rennet og at jeg var på hogget. Det var noen småtterier å sette fingeren på nedover traseen, men da jeg kom til mål, tenkte jeg at jeg hadde prestert i greit løp, men jeg skjønte at det ikke var helt topp, for marginene til de som lå bak meg var ikke store nok, fortalte Svindal.

Han slo likevel fast at han var heldig med marginene, for det var tett rundt ham på resultatlisten. Fra Svindal på femte- til Didier Cuche på niendeplass skilte det ikke mer enn 16 hundredeler. Derfor kan man godt si at femteplassen på mange måter var litt stang-inn for nordmannen.

Bode Miller kjørte et solid løp, men Svindal var ikke overrasket.

- Miller kjørte bra, og han har evnen til å slå til slik han gjorde i dag. Jeg er overbevist om at han nok kommer til å ha flere slike dager i løpet av sesongen, slo Svindal fast.

Han sa også at det var litt forskjell på forholdene, noe man også kunne se av kjøringen til enkelte, men Svindal var ikke rammet av spesielt dårligere forhold enn noen av de andre på toppen av lista.

Bedre dager
- Det jeg fikk til i dette rennet er vel det jeg er god for i utfor akkurat nå, men det kommer helt sikkert bedre dager. Gjennomkjøringene mine i løypa her har ikke vært gode nok. Derfor har jeg ikke klart å få den tryggheten som er nødvendig for å kjøre helt på topp, sa Svindal til NTB.

Allerede lørdag skal han i aksjon i super G i den samme traseen, og der skal han forsvare seieren fra Lake Louise for en uke siden.

- Jeg mener jeg holder omtrent det samme nivået i både super G, utfor og storslalåm. I alle disiplinene kan jeg være med å kjempe om topplassene på gode dager, sa han etter fredagens renn i Beaver Creek.

- Og hva er konklusjonen på denne dagen?

- Du kan vel si at det har vært en grei dag. Jeg har hevet jeg fra gjennomkjøringene og er derfor rimelig fornøyd.

Kjetil Jansrud kjørte også fredagens utfor, men klarte ikke å følge opp den gode innsatsen og kjøringen fra gjennomkjøringene. Han endte til slutt på en 26.-plass, og det var ikke bra nok. Jansrud var tydelig skuffet etter den plasseringen.

(NTB)