- Det er det dårligste jeg har gjort

Charlotte Kalla ble skremt av bakkene på Lillehammer.

IKKE FORNØYD: Charlotte Kalla var skuffa over femte beste etappetid på ankeretappen i dag. Det ble femteplass til slutt. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Charlotte Kalla var skuffa over femte beste etappetid på ankeretappen i dag. Det ble femteplass til slutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Som ventet ble det en tung dag for det svenske stafettlaget uten Stina Nilsson i dag. Til tross for gode etapper fra både Ida Ingemarsdotter på første, og Maria Rydqvist på tredje, klarte ikke Charlotte Kalla forvalte det gode utgangspunktet til mer enn en femteplass. 

- Det er det dårligste jeg har gjort i en stafett noensinne, sier en skuffa Kalla etter løpet.

- Jeg behersket ikke føret og hadde for stor respekt for utforkjøringene. Når jeg ikke hadde noe trykk oppover heller, så var det ikke mye som stemte i dag.

- Var du redd?

- Nei, ikke redd, men jeg liker det ikke når jeg ikke har kontroll, og det kjentes det ikke ut som jeg hadde i utforkjøringene når det er så hardt som dette. 

I går tapte hun spurten på fellsstarten med skibytte mot Heidi Weng, men endte likevel på pallen individuelt. At hennes egen form tilsynelatende varierer fra dag til dag bekymrer henne ikke. 

Påstår hun.

- Jeg er ganske bra på å riste dette av meg. Jeg tror ikke at gårsdagens pallplass var en tilfeldighet. Den formen jeg viste da sier jo noe. Den finnes der. Det er tilfeldig at det varierer, sier hun til Dagbladet.

Etappetida hennes var den femte beste på ankeretappen.