Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Det er det her jeg mangler

Rastløse Bjørgen gleder seg stort til Tour de Ski.

(Dagbladet): Det er bare to dager til langrennssesongens store høydepunkt går av stablen. Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre langrennsjentene åpner Tour de Ski med en 2,5 kilometer lang prolog i Oberstdorf.

I den anledning holdt ski-landslaget pressekonferanse på Gardermoen før turen bærer videre til Tyskland.

Norges største sammenlagthåp på kvinnesiden, Marit Bjørgen, slet med sykdom før jula, men fortalte at sykdommen nå hadde sluppet tak og at hun gleder seg til å komme i gang.

- Jeg har hatt litt lenger jul enn de andre. Jeg var litt forkjølt, og det ble fire-fem dager uten trening, men nå gleder jeg meg til å konkurrere igjen og å komme i gang. Jeg har vært rastløs lenge nå, smilte Bjørgen.

Årets høydepunkt I en langrennssesong uten store mesterskap er Tour de Ski årets største begivenhet. Bjørgen har vært utilnærmelig i verdenscupen, men tar ingenting på forskudd i Tour de Ski.

- Det er det her jeg mangler. Det er ingen nordmenn som har vunnet Tour de Ski tidligere, og siden det ikke er noen mesterskap er det dette som er den store motivasjonen.

- Jeg må bare ta ett løp om gangen. Jeg er spent på om jeg klarer å restituere meg, og levere jamt hver eneste dag. Det har vært mange tøffe konkurranser med korte mellomrom de siste åra, men det er litt annerledes i Touren da man går nesten hver eneste dag.

Hun tror og håper at restitueringen vil gå bra, men tar et lite forbehold.

- Jeg er positiv til at det går bra, men det blir spennende å se, man vet aldri, sier Bjørgen.

Kowalczyk og Kalla På spørsmål om hvem som blir hennes største utfordrere sier Bjørgen:

- De fleste sitter her, tror jeg. Vi har et sterkt lag. Så er det jo selvfølgelig Kowalczyk, Kalla og kanskje Saarinen. Det er mange som kan overraske.

- Hvor blir Touren avgjort?

- De siste åra har jeg sett at det har vært avgjort før den siste bakken. Avhengig av hvem som er med, og det kan fort bli veldig jamt mot slutten. En må se hvem som har mest krutt den lørdagen i Val di Fiemme. Det må litt flaks til også, en må ha marginene på sin side, sier Bjørgen.

Gleder seg til slalombakken Therese Johaug var ett minutt raskere enn noen andre opp slalombakken i fjor, og hun gleder seg mest til nettopp de to dagene i Val di Fiemme.

- Jeg gleder meg til mye, men mest gleder jeg meg kanskje til de siste to dagene i Val di Fiemme. Har gode minner derfra, sier Johaug som ikke kan love en like imponerende etappe i år som i fjor.

- Det er ikke bare bare å gå opp den bakken. Det er ikke så lett som det kanskje ser ut som, det koster litt krefter og, sier Johaug og ler.

PS. Vibeke Skofterud er usikker til Tour de Ski. Hun har blitt syk de siste dagene og deltok ikke på dagens pressetreff. Det blir bestemt i morgen om hun reiser til Tyskland.

- Kjempesynd at Vibeke har blitt syk. Vi trenger henne  på laget, og håper hun kommer ned i morgen, sier Johaug.

- Håper virkelig Vibeke kommer, vi trenger henne der nede, sier Bjørgen.