Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er det merkeligste jeg har sett på ti år

Hamréns plutselige tale til folket forbløffet svenskene.

(Dagbladet): Åge Hareide hevet gjerne stemmen som norsk landslagssjef fra tid til annen, enten det var for å ta oppgjør med pressen eller fyre opp spillerne.

I går gjorde Sveriges landslagssjef Erik Hamrén noe av det samme da han tok ut troppen til kampene mot Færøyene og Tyskland - med vekslende hell, om man skal tro pressen der borte.

Pressekonferanser i forbindelse med landslagsuttak pleier å foregå relativt dramatikkløst og lavmælt også i Sverige, men etter kritikk etter de siste kampene mot Kina og Kasakhstan tok Hamrén ordet i går, og snakket direkte til folket via de direktesendende tv-kameraene.

- Det som er viktig og som jeg vil si til dere, er at uansett prestasjon på dagen, så gjør vi vårt beste for å vinne kampen. Dere svenske fans, dere svenske supportere var fantastisk gode i EM-kvalifiseringen. Dere støttet oss i hver kamp, sa en oppspilt Hamrén, ifølge Expressen.

- Dere var enorme under EM-sluttspillet også, og støttet oss i motgang. Sammen fikk vi en fantastisk kamp mot Frankrike. Vi trenger støtten deres nå i VM-kvalifiseringen. Både i motgang og medgang trenger vi støtten deres. Sammen er vi sterke. Sammen er vi jævlig sterke, fortsatte landslagssjefen.

Gjør seg bort
Journalistene i salen ble imidlertid tatt på senga av tordentalen fra den svenske sjefen.

Aftonbladets
fotballekspert Robert Laul synes ideen var dårlig.

- Jeg har vært på i denne pressekonferanse-salen mange ganger, og dette er det merkeligste jeg har opplevd på ti år. Når han helt uannonsert, på grunn av seks live-overføringer, føler seg manet til å henvende seg direkte til det svenske fotballsupporterne med kraftuttryk og banning - det er veldig, veldig merkelig, sier Laul.

- Hvordan skal man tolke det? Han må føle seg mye mer presset enn han egentlig er. Han må føle seg misforstått og at han ikke får fram budskapet sitt. Jeg lurer litt på hvilke rådgivere han har, for her føles det litt som han gjør seg bort. Han liker jo å prate og forsøke å fyre opp fansen. Det var sikkert forberedt, men jeg vet ikke hvor smart det var å gjøre det, jeg vet ikke hva hensikten er, sier Aftonbladets mann.

Komisk og usammenhengende
Expressen har snakket med ulike kommunikasjonseksperter om Erik Hamréns tirade, og der er dommen varierende. «Komisk, veldig amerikansk, usammenhengende, en klassisk forsvarstale», er blant karakteristikkene.

Avisas kommentator Daniel Kristofferson mener likevel Hamréns lidenskap er noe svenskene har ventet på.

- Den største årsaken [til at jeg likte det] er at jeg synes han har tatt ut helt riktig tropp. Det er ikke en spiller jeg savner, ikke en posisjon der jeg setter spørsmålstegn ved Hamréns uttak. Dessuten synes jeg han viser en besluttsomhet han ikke har vist tidligere, skriver Kristofferson.

- Greit at talen var en flørt med fansen, men jeg synes det sier en del at han våger å gå opp og gjøre en sånn greie. Går sin egen vei. Det lover godt foran de kommende VM-kvalikkampene, mener Expressens mann.

Erik Hamrén sier selv at han valgte å ta sjansen da han så at det var seks direktesendinger under pressekonferansen.

- Det er ikke så ofte seks kanaler sender, jeg hadde forventet meg halvparten. Jeg ville bruke sjansen til å si hva jeg føler til supporterne, de tar så stor del i det vi gjør. Jeg ville fremheve at de betyr noe for oss, og fremheve hvordan jeg ønsker å jobbe, sier den svenske landslagssjefen.

Sverige åpnet VM-kvaliken med seier over Kasakhstan, og møter Færøyene borte og Tyskland hjemme henholdsvis 12. og 16. oktober.