ETTERLENGTET: Arsenal hadde ballen mye, men måtte vente på Aaron Ramsey i andre omgang før de kunne juble for scoring.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
ETTERLENGTET: Arsenal hadde ballen mye, men måtte vente på Aaron Ramsey i andre omgang før de kunne juble for scoring.Foto: SCANPIX/AP/Sang TanVis mer

- Det er det som skjer når du får sånne avgjørelser

Ferguson mener dommerne hjelper Chelsea tilbake i gullkampen.

(Dagbladet): Arsenal - Manchester United 1-0.

Kampen om Premier League-gullet kan være helt åpen igjen, etter at Arsenal slo Manchester United i en svært spennende storkamp på Emirates i ettermiddag.

United-tap betyr at bare tre poeng og null mål skiller mellom Fergusons lag og Chelsea før de to møtes kommende helg - og det blir litt av et oppgjør.

Cesc Fabregas-vikar Aaron Ramsey scoret vinnermålet ti minutter ut i andre omgang, i en høydramatisk affære der begge lag ble snytt for straffer, og de siste minuttene var like spennende som man kan forvente.

Endelig lyktes det imidlertid for Arsenal mot United, med seks seiersløse forsøk før denne dagen.

Ferguson slakter dommerne
Alex Ferguson er oppgitt over dommertrioen på Emirates.

- Det er en for stor kamp til å ikke ta de rette avgjørelsene, sier skotten, ifølge PA.

Han innrømmer at Arsenal også skulle hatt straffe da Nemanja Vidic handset, men mener den var vanskeligere for dommerne å se enn da Michael Owen ble felt av Gael Clichy i sluttminuttene.

- Sånn sett ble det jevnet ut, men jeg tror det var vanskelig å se den, mens den på slutten - Clichy visste det - han strakk armene i været i skrekk, sier Ferguson.

KALDT: Ramseys avslutning var kontrollert og presis, ballen trillet ned i venstre hjørne.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
KALDT: Ramseys avslutning var kontrollert og presis, ballen trillet ned i venstre hjørne.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

- Dette gir åpenbart Chelsea en stor sjanse, og det er det som skjer når du får sånne avgjørelser. De fikk en på Old Trafford i fjor også, så det er jo bekymringen nå, sier skotten, og tenker på at Didier Drogba scoret fra offside forrige sesong.

Det går uansett mot en utrolig ligaavslutning i England.

- Vel, det var et slag i ansiktet. Vi er ikke fornøyde med prestasjonen. Dette resultatet gjør de neste to kampene enda viktigere, skriver innbytter Michael Owen på sin Twitter-profil.

- Dårlig resultat. Men fortsatt i våre hender. Nå må vi tenke på onsdagen, supplerer Wayne Rooney, via samme kanal.

Snytt for straffe
Arsenal dominerte fullstendig den første halvtimen, og var det beste laget før pause.

Stort ballinnehav betyr imidlertid ofte svært lite i fotball, og sjansene London-laget skapte bar ikke frukter de første 45.

Jack Wilshere burde ha truffet mål da han fikk skyte fritt fra seksten meter, og stadig var det innlegg fra kantene som skapte størst problemer for Manchester United.

Det var også et innlegg som førte til den kontroversielle episoden før pause.

Theo Walcott slo en crosser som var på vei rett mot hodet til Robin van Persie, men foran ham hoppet Nemanja Vidic opp, og slo ballen ut av bane med venstrearmen.

HUSKER DU DENNE? Nemanja Vidic handset på liknende vis som i dag mot Tyskland i VM i fjor. Da fikk tyskerne straffe og Vidic gult kort - men Lukas Podolski bommet fra elleve meter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hanna
HUSKER DU DENNE? Nemanja Vidic handset på liknende vis som i dag mot Tyskland i VM i fjor. Da fikk tyskerne straffe og Vidic gult kort - men Lukas Podolski bommet fra elleve meter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hanna Vis mer

Manøvren minnet mye om den Vidic ble straffet for i sommerens VM-kamp mellom Serbia og Tyskland, men Chris Foy og hans assistentdommer så ingenting, og vinket spillet videre.

Igjen, som i går, fikk linjemannen kjeft, men denne gangen for ikke å ha sett noe.

- Et klart straffespark, og etter min mening klart rødt kort, sier Robin van Persie ifølge PA, og forteller at Chris Foy sto på sitt etter pausen.

- Først sa han ingenting fordi han ikke var sikker, men jeg spurte ham rett etter pause og da sa han det ikke var straffe. Jeg er sikkerat om han ser det en gang til, så vil han være enig med meg, sier nederlenderen.

Vikaren scoret
United skapte ikke mye offensivt, men kunne faktisk ha stjålet ledelsen da Fabio forserte høyresiden, og plutselig var alene inne i sekstenmeteren.

I stedet for å skyte valgte brasilianeren i stedet en pasning mot Javier Hernandez, og da fikk Arsenal-forsvarerne klarert.

Målløst til pause - det kunne bortelaget være fornøyde med.

Da sitter man gjerne og tenker at dette vil Manchester United nappe med seg til slutt.

Men ti minutter ut i andre omgang fikk Arsenal scoringen sin.

KUNNE FÅTT MULIGHETEN: Michael Owen skulle nok også hatt straffe i sluttminuttene. Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
KUNNE FÅTT MULIGHETEN: Michael Owen skulle nok også hatt straffe i sluttminuttene. Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA Vis mer

Robin van Persie så ut til å gå tom for pasningsalternativer etter bra forarbeid ute på høyrekanten, men så kom Aaron Ramsey løpende - samme mann som hadde startet angrepet.

Ramsey, som måtte erstatte en lårskadd Cesc Fabregas i siste liten, ropte og ropte, var iskald da pasningen kom ut mot straffemerket, brukte bredsida, og trillet ballen ned i venstre hjørnet.

Stor lettelse blant hjemmesupporterne. Men det var fortsatt lenge igjen.

Også United snytt
Og de siste 20 minuttene kom United-presset, nærmest som vanlig.

Dimitar Berbatov erstattet Javier Hernandez, Michael Owen erstattet Michael Carrick, førstnevnte var involvert da Wayne Rooney spilte fram Nani til en god mulighet kvarteret før slutt.

Nanis skudd var hardt, men ikke velplassert nok, og Wojciech Szczesny gjorde en grei redning.

Trolig ble også Manchester United snytt for straffe med noen minutter igjen. Gael Clichy satte standfoten sin ned på leggen til Michael Owen, og spissen gikk overende.

Muligens hadde Chris Foy nå fått med seg at det ble handset i første, for han var ikke til å rikke, og vinket spillet videre til tross for store og velbegrunnede protester fra bortelaget.

- Har ikke sett reprisen, men det trenger jeg heller ikke, for jeg vet jeg skulle hatt straffe. Hører folk si at Arsenal også skulle hatt en, så kan ikke klage for mye, skriver Michael Owen, også dette på Twitter.

- Dersom det stemmer, da står det 1-1 i de der, men til syvende og sist syns jeg vi spilte bedre. Vi ville mest. De bare kontret, så jeg syns det er et rettferdig resultat. Alt handlet om stolthet, og fansen var strålende, sier Robin van Persie.

Det ikke gitte straffesparket var siste sjanse.

Det er bare å stille klokka til 8. mai kl. 17.10 - Manchester United - Chelsea på Old Trafford.