STORFORNØYD: Maiken Caspersen Falla var i perlehumør etter VM-bronsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORFORNØYD: Maiken Caspersen Falla var i perlehumør etter VM-bronsen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Det er det største jeg har opplevd, enkelt og greit

Maiken Caspersen Falla beskriver VM-bronsen som en drøm.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla tok sin første individuelle VM-medalje da hun tok bronse på klassisk-sprinten i dag. Det var en stor opplevelse for 22-åringen.

- Det er en drøm å komme på pallen. Det var en viktig tredjeplass. Det er det største jeg har opplevd. Enkelt og greit, sier Maiken Caspersen Falla til Dagbladet.

Den norske jenta gjorde det veldig spennende i kvartfinalen, og gikk videre som en «lucky loser» etter at hun ble nummer tre i sitt heat. Hun var etter Katja Visnar og Stina Nilsson i mål.

- Hva tenkte du etter kvartfinalen da du ble nummer tre og måtte vente i spenning på resultatet?

- Jeg var ganske sikker på at jeg skulle komme meg videre fra kvarten. Det er fordi det var to som skilte seg ut i hvert heat. Men jeg var ikke helt sikker. Det er alltid nervepirrende å stå og se på. Det kunne fort vært over, det ville vært trist, sier Caspersen Falla.

Fikk ikke med seg fallet En av de store forhåndsfavorittene,Justyna Kowalczyk, falt tidlig på sprinten, og maktet aldri å hente seg inn igjen etter fallet. Maiken Caspersen Falla fikk ikke med seg fallet til den polske stjerna.

- Jeg fikk ikke med meg fallet før for to minutter siden, så jeg tenkte ikke noe om det. Hun ble vel stresset da, sier Caspersen Falla.

TO PÅ PALLEN: Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla sørget for en perfekt VM-start. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TO PÅ PALLEN: Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla sørget for en perfekt VM-start. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nå skal 22-åringen ta det med ro før neste øvelse.

- Jeg skal bare nyte dagen og senke skuldrene litt. Kanskje sommerfuglene i magen blir borte nå. Jeg har vært veldig nervøs, det prikket i hele kroppen når jeg stod på startsida, sier Falla.