Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er det verste marerittet du kan tenke deg

Sachenbacher-Stehle om å bli tatt for doping.

MARERITT: Tyske Evi Sachenbacher-Stehle kaller doping-avsløringen for et mareritt. Foto: EPA/ARMANDO BABANI/NTB Scanpix
MARERITT: Tyske Evi Sachenbacher-Stehle kaller doping-avsløringen for et mareritt. Foto: EPA/ARMANDO BABANI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er det verste marerittet du kan tenke deg. Uforklarlig. Jeg skal finne en forklaring på dette.

Ordene tilhører den tyske skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle som testet positivt på forbudte stoffer tidligere i dag.

Det er Bild-journalist Henning Feindt som skriver på Twitter at Sachenbacher-Stehle har kommet med denne uttalelsen til tysk presse.

- Jeg kan bare uttrykkelig forsikre om at jeg ikke på noe tidspunkt bevisst har inntatt forbudte stoffer, og at jeg vil gjøre alt for å komme til bunns i saken, sa hun, ifølge NTB.

B-prøven positiv Dagbladet har nå fått bekreftet at B-prøven til den dopingtatte utøveren også er positivt, selv om IOC ikke formelt har opplyst om det ennå.

Etter det Dagbladet erfarer skal det dreie seg om et stoff som kan være å finne i energibarer, og annen type kosttilskudd som utøvere bruker.

Stort sjokk Den tyske presseattachéen Stefan Schwarzbach var veldig overrasket over nyheten.

- Dette har vært et stort sjokk for oss alle, men nå avventer vi en rapport fra IOC før vi kan si noe mer om denne saken. Vi ønsker ikke å holde tilbake noe, sier Schwarzbach til Dagbladet.

Også ZFD melder at B-prøven er positiv og at Sachenbacher-Stehle har forlatt OL-byen. TV-kanalen erfarer at den positive prøven skyldes bruk av kosttilskudd.

Flere dopingavsløringer Seinere ble det kjent at en italinesk bob-kjører også har testet positivt for doping. William Frullani er bremser på den italienske firer-boben, og skal i går ha blitt bortvist fra Sotsji ifølge det italienske nettstedet republica.it.

Den italienske utøveren skal ha testet positivt på et syntetisk middel kalt dymetylpentylamin som kan sammenliknes med amfetamin. Det vil øke fettforbrenningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!