SOM VANLIG: Dommer Martin Atkinson delte ut sitt første røde kort for sesongen, men det var ingen overraskelse at det skulle komme en utvisning i Merseyside-derbyet. Sotirios Kyrgiakos fikk en tidlig dusj denne gangen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
SOM VANLIG: Dommer Martin Atkinson delte ut sitt første røde kort for sesongen, men det var ingen overraskelse at det skulle komme en utvisning i Merseyside-derbyet. Sotirios Kyrgiakos fikk en tidlig dusj denne gangen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

- Det er dette fansen betaler for

To røde da Liverpool vant grisete Merseyside-derby.

||| (Dagbladet): Liverpool - Everton 1-0.

Antallet røde kort var en naturlig del av forhåndsomtalen før Merseyside-derbyet i ettermiddag, ettersom Liverpool og Everton står for Premier League-rekorden med 17 utvisninger fordelt mellom seg i byderbyet.

Denne gangen tok det 34 minutter før vi fikk se det første.

Etter flere knallharde taklinger som alle var gode søknader om rødt, fikk Sotirios Kyrgiakos til slutt innvilgelsen da han hoppet inn med to strake bein i Marouane Fellaini, som måtte forlate banen skadd like etter.

- Det er dette det handler om, lidenskap og tøff kjemping. Men vi spilte litt fin fotball innimellom, sier kaptein Steven Gerrard om den til tider grisete affæren på Anfield.

- Dommeren var superb. Det er dette fansen betaler for, innstilling og kamp. Vi klager ikke, og det tror jeg ikke Everton gjør heller, sier han.

MATCHVINNERMÅLET: Liverpools Dirk Kuyt slo Tim Howard i duellen, og satte inn 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
MATCHVINNERMÅLET: Liverpools Dirk Kuyt slo Tim Howard i duellen, og satte inn 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Og Liverpool ble ikke stort svekket selv med en mann mindre.

Kuyts nummer 50
For med ti mot elleve sparket likevel hjemmelaget godt fra seg, og tok ledelsen like etter pause.

Det var sjansefattig til tross for stort tempo og høy temperatur den første timen, med et tverrliggertreff fra Steven Gerrard og en god heading fra Tim Cahill som de mest nevneverdige episodene foran mål.

Til slutt måtte en corner til for å skape nettbevegelse på Anfield.

Dirk Kuyt har levert jevnt og trutt i Liverpool-drakt, og etter 53 minutter leverte han sin scoring nummer 50 for de røde.

Nederlenderen kjempet seg fri fra oppasser Phil Neville, slo Tim Howard i duellen like foran mål, og styrte Steven Gerrards corner i nettet med hodet fra kloss hold.

AVGJORDE: Dirk Kuyt ble stoppet ved denne anledningen, men like etter pause lurte han Howard.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
AVGJORDE: Dirk Kuyt ble stoppet ved denne anledningen, men like etter pause lurte han Howard.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Stor jobb
Og Liverpool tviholdt på ledelsen.

Ti mann kjempet knallhardt med innbytter Ryan Babel som kontringsutgangspunkt på topp, og hindret sine blå rivaler i å komme til utlikningsmuligheter.

Til slutt endte frustrasjonen i nok et rødt kort, da Steven Pienaar utliknet antallsforskjellen ved å sette skulderen i ansiktet til Steven Gerrard på overtid.

Evertons første tap på ni kamper kom mot de de hater mest, og Liverpool tok tre poeng i kampen Rafa Benitez på forhånd uttalte de måtte vinne.

Liverpool låner dermed også den viktige fjerdeplassen til Tottenham eventuelt slår Aston Villa i ettermiddag.

- Det var veldig tøft, spesielt etter det røde kortet. Men vi forsvarte oss godt, sier målscorer Dirk Kuyt.

- Jeg visste at vi ikke kom til å få mange sjanser, så det var viktig å utnytte dødballene. Og innlegget fra Steven Gerrard var godt, sier han.
sxe7a0ce