- Det er disse kampene jeg kom til Premier League for

Christian Eriksen er klar for Chelsea.

KLAR: Christian Eriksen har fått en god start på Tottenham-karrieren. I morgen venter den største prøven så langt når Chelsea kommer på besøk til Stamford Bridge. Her jubler han etter scoringen mot Tromsø i Europaligaen. Foto: AP Photo/Matt Dunham
KLAR: Christian Eriksen har fått en god start på Tottenham-karrieren. I morgen venter den største prøven så langt når Chelsea kommer på besøk til Stamford Bridge. Her jubler han etter scoringen mot Tromsø i Europaligaen. Foto: AP Photo/Matt DunhamVis mer

Lørdag møter Christian Eriksen (21) og hans Tottenham Chelsea på hjemmebane. Slike oppgjør var grunnen til at dansken reiste til England.

Eriksen har ennå til gode å spille 90 minutter for Tottenham i serien etter overgangen fra Ajax i sommer. Likevel gleder midtbanespilleren seg voldsomt til lørdagens møte med naboene i blått.

- Det er disse kampene jeg kom til Premier League for. En stor kamp mot en lokal rival, som i tillegg er et av de beste lagene i Europa, sa han fredag.

Kampen blir et møte mellom to lag i toppen av tabellen. Chelsea har ti poeng, mens Tottenham på 2.-plass har 12.

- Alle vil spille den kampen. Alle vil være en del av det og kjenne på atmosfæren. Dette er mitt første derby, og jeg ser virkelig fram til det, sa 21-åringen.

Eriksen scoret sitt første, og så langt eneste, mål for Spurs i europaligamøtet med Tromsø tidligere i september.

(NTB)