- Det er dritkjipt. Hadde vi stilt dette laget i hele år, hadde vi slitt

Spillerne som Kjetil Rekdal hentet til Norge, takket gamletreneren med å ydmyke Vålerenga.

 SKUFFET:  Aalesunds trener Jan Jönsson (t.h.) takker Vålerengas trener Kjetil Rekdal  for kampen etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKUFFET: Aalesunds trener Jan Jönsson (t.h.) takker Vålerengas trener Kjetil Rekdal for kampen etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

AAFK - VÅLERENGA 4-1
ÅLESUND (Dagbladet): Kjetil Rekdal hentet Michael Barrantes og Leke James til AaFK og utviklet dem til to av Tippeligaens beste spillere.

Det angret kanskje Vålerenga-treneren på i dagens kamp mot AaFK. Der fikk Rekdal erfare hvor gode AaFKs angrepsduo har blitt.

I 4-1-seieren over VIF scoret Barrantes to mål og Leke James ett. Som om ikke det var nok, scoret Mustafa Abdellaoue, som også har vært under Rekdals vinger, sunnmøringenes fjerde mål.

- Slik er fotballverden. Man jobber med ulike spillere hele tiden. Det gjør jo at jeg kjenner disse godt, og vi hadde en plan om å ta Leke, Barrantes og Fredrik Ulvestad ut av kampen. Det gikk i en halvtime, men vi klarte ikke å fullføre. I dag var det klasseforskjell på lagene i en time, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Det er ikke noe spesielt for meg å møte AaFK. De er bare en konkurrent. Men det er alltid kjipt å tape fotballkamper. Det er dritkjipt å tape 4-1, sier 45-åringen.

Forvandlingen Han er opptatt av å tone ned rivaliseringen til sin forrige arbeidsgiver.

Men foran den siste serierunden blir det en ny duell mellom AaFK og Rekdal i kampen om 6. plassen i Tippeligaen.

Det hadde de færreste trodd da VIF kjempet i toppen og AaFK i bunnen etter halvspilt sesong.

- Det handler om selvtillit. Vi tør mer og vi vil mer enn i vår. Da var det mange som så ned i bakken i stedet for å ta ansvar. I tillegg har vi fått tilbake nøkkelspillere fra skader, forklarer AaFK-keeper Sten Grytebust på hvorfor utviklingen har blitt slik.

Egenverdien av en 6. plass kontra 7. plass er ikke så stor. Rekdal mener heller ikke at det er så viktig å komme foran gamleklubben AaFK av personlige årsaker. Derimot er 6. plassen viktig for VIFs økonomi.

- Vi har budsjettert med 6. plass, så det er viktig at vi klarer det. Hvis ikke vi gjør det, går vi i minus på det området, og det trenger vi ikke med vår økonomi, forteller Rekdal.

- For dårlig bredde Mot AaFK ble han tvunget til å stille med et ungt og urutinert mannskap i fraværet til en rekke nøkkelspillere. Ivan Näsberg, Kamran Ali Iqbal, Mathias Blårud og Max Bjørsvik var blant de mer ukjente fjesene som fikk sjansen fra start.

- Det er ingen kritikk mot disse, men bredden i troppen er ikke like god som i en del andre lag. Når vi mangler så mange spillere som i dag, er det klart at vi blir svekket. Det er ingen unnskyldning, men en konstatering. Vi skulle gjerne hatt flere spillere å sirkulere med. Det er en av årsakene til at vi ikke har vært like god i høst, sier Rekdal.

- Hadde vi stilt dette laget i hele sesongen, hadde vi slitt. Men det er nyttig lærdom og nyttig erfaring, sier VIF-treneren.

I serieavslutningen mot Start regner Rekdal med å stille et sterkere lag.

- Da er nok Ruben Kristiansen, Nicolai Høgh, Sivert Heltne Nilsen og Alexander Mathisen tilbake. Vi scorer mål i omtrent hver kamp, så det vil hjelpe på med noen defensive forsterkninger, håper VIF-treneren.

 MISFORNØYD:  Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter 4-1 tapet i eliteseriekampen mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MISFORNØYD: Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter 4-1 tapet i eliteseriekampen mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer