Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er egentlig bare å slippe oss løs

Hønefoss, Sarpsborg eller Tromsø rykker ned i helga.

KAN RYKKE NED:  Øyvind Hoås og Sarpsborg ligger på kvalikplass før siste serierunde i Tippeligaen.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
KAN RYKKE NED: Øyvind Hoås og Sarpsborg ligger på kvalikplass før siste serierunde i Tippeligaen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

Hønefoss, Sarpsborg og Tromsø går en stri helg i møte. Men for én av dem vil søndagen ende i lettelse.

De nedrykkstruede lagene skal alle ut i tøffe bortekamper. Sarpsborg har fordelen med sine 31 poeng før siste runde i eliteserien. HBK og TIL (begge 29) trenger seier for å kunne havne på kvalifiseringsplassen.

Statistikken er det vanskelig å lene seg på når dramatikken når toppunktet søndag. Likevel: Sarpsborg er i best form og møter et Viking-lag som har tapt de siste tre kampene.

- Vi har tatt mange poeng på de siste sju-åtte kampene. Det er et bra tegn. Vi er klar for å ta tre nye poeng på søndag, sier lagkaptein Ole Christian Heieren Hansen.

Det er ikke mange ukene siden det så helsvart ut for østfoldingene. I Stavanger vil seier være nok til minst å berge kvalifisering.

- Det var mange som ville ha det til at vi nesten var ferdig. Vi er glad for å ha kommet i denne situasjonen. Nå må vi vise at vi mestrer å spille kamper der ting er opp til oss selv, sier Hansen i intervjuet med klubbens nettsted.

Trøbbel i nord For Tromsø har bortegress vært synonymt med nederlag i lengre tid. De siste ti kampene på utebane er tapt. Det kan bli vanskelig å snu mot et Brann-lag som ønsker å takke bergenspublikummet med fotballfest i siste runde.

Steinar Nilsen ble hentet inn som redningsmann, men har foreløpig ikke klart å snu trenden i TIL. Torsdag viste treneren tydelig hvor viktig Brann-kampen er ved å bytte åtte mann i startoppstillingen til europaligaoppgjøret mot Anzji.

- Vi måtte se disse to kampene under ett og planlegge belastningen ut fra hvilke oppgaver vi har foran oss. Planen har hele tiden vært at vi skal ha et mest mulig uthvilt mannskap til Brann-kampen, sa Nilsen etter oppgjøret.

Trenger hjelp Hønefoss ligger helt sist i eliteserien med svakere målforskjell enn Tromsø. 3-1-seieren over Sogndal sist var livsviktig. Søndag må bortekampen mot Odd vinnes samtidig som Sarpsborg og TIL avgir poeng.

Hønefoss-angriper Øyvind Hoås, som kom fra Sarpsborg etter vårsesongen, er klar på at laget har alt å vinne.

- Vi må gå inn med den innstillingen vi hadde til den siste kampen. Det er egentlig bare å slippe oss løs. Ta sjansen og kjøre på alt vi har og vinne kampen. Det er den eneste måten vi kan berge plassen på, sier Hoås til Ringerikes Blad.

Tre lag har 33 poeng før siste serierunde og kan i teorien havne på 14.-plassen som gir kvalifisering mot et lag fra 1. divisjon. Vålerenga og Sandnes Ulf møtes på Ullevaal, mens Sogndal vil prøve å hente poeng fra hjemmekampen mot Aalesund. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media