FEBERSYK DJOKOVIC TIL FINALE ETTER THRILLER: Trolig plaget av allergi, men det hindret ikke serberen i å nå finalen.  Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCK
FEBERSYK DJOKOVIC TIL FINALE ETTER THRILLER: Trolig plaget av allergi, men det hindret ikke serberen i å nå finalen. Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCKVis mer

- Det er en av de beste kampene jeg har spilt

Febersyk Djokovic til finale etter en femsettsthriller mot Andy Murray.

Verdenseneren hadde problemer med pusten i kvartfinalen mot David Ferrer. Fredag virket han utilpass gjennom hele kampen, men han klarte likevel å hale seieren i land med 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5 i en kamp som varte i fire timer og 50 minutter.

- Det finnes ikke ord som kan beskrive hvordan jeg føler meg nå. Andy fortjener all ære for måten han stadig kom tilbake i kampen. Han kjempet, og jeg kjempet, sa Djokovic.

Han avslørte at det trolig er allergiplager som har rammet ham.

- Jeg har vært hos legen, og jeg har snakket med en del folk. Noen spillere sier at de har opplevd allergiproblemer i Australia i år. De har ikke hatt det de siste årene, men reagerer på noe i år. Jeg regner med at det samme gjelder meg, sa han.

- Jeg har gjort det jeg kan for å gå klar, men vi omgis av blomster, og det er vanskelig å unngå det.

Nær rekorden Spillerne flørtet med rekorden for den lengste kamp i turneringens historie. For tre år siden brukte Rafael Nadal fem timer og 14 minutter på å beseire Fernando Verdasco. Nadal blir Djokovics motstander i søndagens finale, og den spanske verdenstoeren kan nyte godt av en ekstra hviledag. Han slo Roger Federer i sin semifinale allerede torsdag.

Murray virket som den beste i de tre første settene. Djokovic spilte lite offensivt og virket ofte fornøyd bare med å holde ballen i spill, i håp om at motstanderen skulle gjøre feil.

Etter å ha tapt det første settet, vendte Murray til 2-1-ledelse i sett, men Djokovic kviknet til i fjerde sett og brukte bare 25 minutter på å vinne det 6-1. Han tapte bare fire poeng på vei mot 4-0-ledelse i settet.

- Vi var begge gjennom en fysisk krise i dag. Andy hadde sin i fjerde sett, jeg hadde min i hele annet sett og midt i det tredje, sa Djokovic.

Avgjorde I siste sett fortsatte Djokovic det fine spillet og tok ledelsen 5-2, men så måtte han kjempe igjen. Murray brøt blankt da Djokovic skulle serve for kampen på 5-3, og på stillingen 5-5 hadde skotten tre bruddballer før Djokovic omsider holdt serven og tok ledelsen 6-5.

Det så ut til å knekke Murrays vilje, og serberen sikret finaleplassen da han skaffet seg to matchballer i motstanderens serve og omsatte den første.

- Det er en av de beste kampene jeg har spilt, men det var tøft mentalt. Jeg skal prøve å hente meg inn i tide til finalen, sa Djokovic.

Djokovic er tittelforsvarer i Australian Open.

(NTB)