- Det er en av de største sensasjonene i hoppukas historie

Diethart vant hoppuka. Bardal beste nordmann på sjetteplass.

SENSASJONELT: Etter den første omgangen ledet unge Diethart, men unggutten holdt nervene i sjakk og vant ikke bare hoppuka, men også rennet etter et kjempehopp på 140 meter. Foto: EPA/BARBARA GINDL
SENSASJONELT: Etter den første omgangen ledet unge Diethart, men unggutten holdt nervene i sjakk og vant ikke bare hoppuka, men også rennet etter et kjempehopp på 140 meter. Foto: EPA/BARBARA GINDL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var duket for en rysare av en hoppukeavslutning med Thomas Diethart, Simon Amman og Thomas Morgenstern, alle med en sammenlagtseier innenfor rekkevidde.

Jevnt Etter den første omgangen ledet Diethart, og unggutten holdt nervene i sjakk. Han vant ikke bare hoppuka, men også rennet etter et kjempehopp på 140 meter.

- En av de største sensasjonene i hoppukas historie, sier Arne Scheie på NRK.

Dermed har østerrikerne vunnet hoppuka seks år på rad. Han blir også den yngste hoppukevinneren siden Janne Ahonen vant i 1999.

Morgenstern hoppet bakken ned i den andre omgangen, og gikk forbi Amman i sammendraget. Peter Prevc gjorde sitt beste hoppukerenn, og tok andreplassen i dagens renn.

God laginnsats Anders Bardal, som var best av de norske med en femteplass etter første omgang leverte tilsvarende i den andre og endte på en sjetteplass.

Før dagens hoppukeavslutning var Anders Jacobsen det sterkeste norske kortet etter å ha imponert med en tredjeplass på gårsdagens kvalifisering.

Dessverre klarte ikke hoppuke-eksperten å følge opp, og etter et skuffende førstehopp var han nummer 20 etter den første omgangen. I den andre omgangen ble det langt bedre, og etter 135 meter hoppet han seg til slutt opp til en 11.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer