Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det er en av tidenes største sensasjoner: Leicester har vunnet Premier League

Chelsea drepte Tottenhams håp.

SCENER: Leicester-fansen vant ligagullet på pub i kveld. Det smakte neppe dårlig. Foto: SCANPIX/Reuters / Eddie Keogh
SCENER: Leicester-fansen vant ligagullet på pub i kveld. Det smakte neppe dårlig. Foto: SCANPIX/Reuters / Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Chelsea - Tottenham 2-2.

Leicester City er seriemestre i England, en av tidenes største sensasjoner innen all idrett er et faktum.

Tottenham ledet 2-0 på Stamford Bridge til pause, men sviktet i andre omgang. Et heltent Chelsea kjempet seg tilbake i kampen, og Eden Hazards utsøkte scoring sendte jubelen til vers hjemme hos Jamie Vardy, der Leicester-spillerne hadde samlet seg for å følge det ulidelig spennende oppgjøret.

Tottenham hadde ikke vunnet på Stamford Bridge siden 1990 - det er 26 år det, ett mer enn snittalderen på årets Spurs-utgave. Og denne gangen sto håpet om ligagull på spill.

Det viste seg å bli en for tung oppgave. I stedet kan eks-Chelsea-manager Claudio Ranieri feire i kveld, han ble avskrevet av Roman Abramovitsj, nå har han regissert en av de største sportsdramaene noensinne.

Tottenham avsluttet gulldrømmen med å slåss med Chelsea-benken på vei mot garderoben. Det var uoversiktelige scener som høyst trolig får konsekvenser.

Hatkamp 23 sekunder var gått da Chelsea-kaptein John Terry sendte Dele Alli-erstatter Heung-Min Son skrensende utover sidelinja med en krafttakling. Beskjeden var klar: På Stamford Bridge får dere ingenting billig i kveld.

AVGJØRELSEN: Eden Hazards nydelige 2-2-mål sendte pokalen til Leicester. Foto: SCANPIX/Jason Brown/JMP/REX
AVGJØRELSEN: Eden Hazards nydelige 2-2-mål sendte pokalen til Leicester. Foto: SCANPIX/Jason Brown/JMP/REX Vis mer

Stemningen derfra og ut var direkte dårlig. Småknuffing og kjekling dominerte kampen, jevnlig måtte lagkamerater gå mellom oppblåste yppere som om på fellesdisko for to rivaliserende ungdomsskoler.

Rent sportslig var det stusslig den første halvtimen. Tottenham klarte ikke å skape noe som helst mot et kompakt Chelsea-forsvar, mens hjemmelaget i det minste fikk fyrt av et par halvfarlige skudd fra distanse - uttalt Spurs-hater Cesc Fabregas hadde kanskje den skumleste da han skjøt like utenfor etter noenogtjue.

Så smalt det ut av ingenting. Terry og Azpilicueta glemte plutselig alt de hadde forberedt da Erik Lamela fikk vendt opp rundt 30 meter fra mål, og ble stående med fåfengte offsidearmer i været da argentineren stakk ballen gjennom til Harry Kane.

Toppscoreren nølte ikke da han endelig fikk noen meter å boltre seg på, han rundet Asmir Begovic og satte inn 1-0. Til da hadde spissen vært totalt usynlig.

Dobling og redusering Og Spurs fulgte opp like før pause.

Normalt sindige Branislav Ivanovic og John Obi Mikel samarbeidet om en blemme midt på egen halvdel og serverte til Christian Eriksen, han rullet ballen gjennom til Son, og det sto 2-0.

Det var passende at omgangen ble avsluttet med en massekrangel ute ved sidelinja, Mauricio Pochettino måtte løpe ut på gresset for å gå mellom Danny Rose og Willian. Den situasjonen kunne endt med flere kort, blant annet viste bildene at Mousa Dembele stakk fingeren opp i ansiktet til Diego Costa.

Men nå hadde Tottenham all mulig grunn til å roe seg ned og konsentrere seg om å beholde forspranget.

I stedet fikk de en på trynet kvarteret etter pause.

Bortelaget så fram til da bedre og mer kontrollerte ut i den andre omgangen, men så fikk Chelsea en corner og sendte fram Gary Cahill og John Terry.

De to gjorde som de gjør på offensiv dødball, kjempet seg til rom og en mulighet, og da ballen stoppet rolig på gresset foran Cahill, dunket stopperen ballen i mål til 1-2. Kampen var definitivt våken igjen.

Nydelig utlikning For det var noe på gang med Chelsea etter pause.

STARTET BRA: Harry Kane satte inn 1-0 for Tottenham, da så det bra ut for de hvite. Foto: SCANPIX/ Reuters / John Sibley
STARTET BRA: Harry Kane satte inn 1-0 for Tottenham, da så det bra ut for de hvite. Foto: SCANPIX/ Reuters / John Sibley Vis mer

Eden Hazard kom inn for Pedro, og så ut som han en gang så ut - som en trussel hver gang han var i nærheten av ballen. Det utnyttet Chelsea med bare noen minutter igjen.

Hazard startet selv angrepet han avsluttet med en fantastisk skrudd en opp i høyre kryss. Nå var Leicester seriemestre.

AMPERT: Diego Costa i en av sine mange konfrontasjoner med ymse Tottenham-spillere. Her forsøker Harry Kane å roe sakene. Foto: SCANPIX /Reuters / John Sibley
AMPERT: Diego Costa i en av sine mange konfrontasjoner med ymse Tottenham-spillere. Her forsøker Harry Kane å roe sakene. Foto: SCANPIX /Reuters / John Sibley Vis mer

Frustrerte Spurs-spillere fortsatte å krangle med hjemmelaget, men de klarte aldri å skape noe etter utlikningen. Chelsea lyktes med oppdraget: Tottenham kan ikke ta ligaen nå.

Leicester City er vinnere av Premier League 2015/2016. For Tottenham er drømmen over.

GATEFEST: Leicester-fansen feirer i gatene i natt. Foto: SCANPIX/Reuters / Eddie Keogh
GATEFEST: Leicester-fansen feirer i gatene i natt. Foto: SCANPIX/Reuters / Eddie Keogh Vis mer

- Først og fremst vil jeg gratulere Leiciester, Ranieri og spillerne deres. Dette er fantastisk for dem, sier Mauricio Pochettino til Sky Sports etter kampen.

- Vi er veldig skuffet. Men dette er ikke tidspunktet for å analysere kampen. Dette handler om følelsen. Det er en følelse vi må huske for framtiden. Vi har den yngste stallen i Premier League. Vi er skuffet, men vi må fokusere på det, sier Tottenham-manageren.

NERVEPIRRENDE: Leicester-fansen på pub i hjembyen. Foto: SCANPIX/
Reuters / Eddie Keogh
NERVEPIRRENDE: Leicester-fansen på pub i hjembyen. Foto: SCANPIX/ Reuters / Eddie Keogh Vis mer
FULGTE MED: Leicester-spillerne hadde samlet seg hjemme hos Jamie Vardy for å følge oppgjøret i London. Foto: SCANPIX/
Reuters / Darren Staples
FULGTE MED: Leicester-spillerne hadde samlet seg hjemme hos Jamie Vardy for å følge oppgjøret i London. Foto: SCANPIX/ Reuters / Darren Staples Vis mer
DOBLET: Heung-Min Son satte inn 2-0 etter håpløst spill av Branislav Ivanovic og John Obi Mikel. Foto: SCANPIX / AFP  / BEN STANSALL
DOBLET: Heung-Min Son satte inn 2-0 etter håpløst spill av Branislav Ivanovic og John Obi Mikel. Foto: SCANPIX / AFP / BEN STANSALL Vis mer
Hele Norges coronakart