- Det er en bra kake til Simen å være

Østensen bakte bursdagskake til Northug.

- PARADEMARSJ FOR DARIO: Petter Northug tror tsjekkiske Lukas Bauer er den eneste som kan true Dario Cologna i Tour de Ski-avslutningen. Selv er han motivert for å kjempe for å beholde pallplassen. Foto: Thomas Rasmus Skaug /Dagbladet
- PARADEMARSJ FOR DARIO: Petter Northug tror tsjekkiske Lukas Bauer er den eneste som kan true Dario Cologna i Tour de Ski-avslutningen. Selv er han motivert for å kjempe for å beholde pallplassen. Foto: Thomas Rasmus Skaug /DagbladetVis mer

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Det var en smilende og opplagt Petter Northug som møtte pressen i Val di Fiemme i dag.

- Jeg har gått på ski i dag, slappa av og spist godt, og håper at beina blir pigge nok til å gå bra i morra. Det er to tøffe løp igjen. Jeg får ikke noe gratis selv om løypa er lett i morra, fordi det er så mange spurtpriser. Aldri noe hvile å få, sier Petter.

Men da han fikk pris på idrettsgallaen i fjor hvilte Petter. Han sov da prisen ble utdelt. I morgen er det ny utdeling, og Northug garanterer ikke at han er våken om det skulle vanke ny pris.

- Det kommer an på hvor fort Lukas Bauer går i morra, sier trønderen.

Kake fra Simen Under dagens pressemøte i Val di Fiemme, kom lagkameratene inn med kake og sang bursdagssangen for Northug, som fylte 25 år i går. Visstnok var Simen Østensen bakeren.

- Den er bra til Simen å være, men egentlig bare ei helt grei kake, sier Petter.
Northug er fortsatt motivert for å kjempe om et godt resultat i Tour de Ski på de to avsluttende etappene. I morgen er det klassisk fellesstart med innlagte spurter, søndag skal feltet opp den fryktede alpinbakken.

- Jeg er virkelig motivert for topp tre i Touren, men tror det er umulig å vinne. Den eneste som har en mulighet er Lukas Bauer om han går som i fjor. Men jeg tror resten av Touren blir en parademarsj for Dario Cologna, sier han.

Selv regner Petter med å måtte slite for å beholde plassen på pallen som han ligger an til nå, bak Cologna og Marcus Hellner. Spesielt på grunn av trusselen Bauer som er på vei oppover i sammendraget.

- For meg blir pallplass vanskelig nok. Hellner er i form og Bauer kan gå styggfort. Jeg tror jeg har en langt større sjanse i en mesterskapsfri sesong, som neste år. Da kan jeg legge opp sesongen litt annerledes, sier Northug.

- Gleder meg Likevel er han tross alt positiv med tanke på de to siste etappene for egen del.

- I fjor følte jeg meg veldig sliten før disse to løpene, nå føles det bedre. Formen kjennes bra og jeg gleder meg til løpene.

Men VM i Oslo er og blir viktigst for nordmannen. Han frykter egentlig ikke at Dario Cologna blir enda bedre før mesterskapet i Holmenkollen.

- Jeg tror det blir vanskelig for Cologna å komme i noe bedre form enn nå.

Derimot håper og tror han på egen framgang fram til VM-start 23. februar.

- Jeg vet av all erfaring fra Liberec og Vancouver at min form alltid er best i februar. Jeg har fulgt samme program i år, og forventer at det slår til igjen, sier Northug.