ISKALD: Flamur Kastrati scoret igjen i Sandefjords seier mot Kristiansund. Video: Fotball Media Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Sandefjord Kristiansund Eliteserien 2017

- Det er en drit kjedelig fotballkamp

Kapteinen nådeløs i pausen da Sandefjord vant. 

Sandefjord - Kristiansund 2- 0 (0-0)

(Dagbladet): Det var ikke en fest av en kamp de to nyopprykkede Eliteserie-lagene Sandefjord og Kristiansund vartet opp med på førstnevntes bane i dag.

Da høytiden som feirer en som sto opp fra de døde ebbet ut, så det ut som om både Sandefjord og Kristiansund hadde overtatt plassen i den tomme graven.

Sjanseløst, men med et lite Sandefjord-overtak var fasiten etter 45 spilte minutter.

- Vi må bare avskrive den førsteomgangen her. Den var altfor dårlig, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen, og fikk enda renere ord for penga av sin egen lagkaptein, Håvard Stobæk:

- Vi må ha mer tempo på ballen, mer trusler og kjappere spill. Det er en drit kjedelig fotballkamp, så vi får prøve å gjøre det litt artigere utpå der, sa han til Eurosport i pausen.

Kastrati mål

Litt artigere ble det også, men det tok tid. Først etter 65 minutter skjedde det noe som varmet hjemmepublikummet ordentlig.

Flamur Kastrati ble dyttet unna et gjennomspill, var innafor sekstenmeteren, og ble forært en ganske billig straffe.

- Jeg syns det er skulder mot skulder, men dommeren er mye tettere på enn meg, sier KBK-trener, Christian Michelsen til Eurosport.

- Det er jeg selvfølgelig ikke enig i. Han går veldig hardt i ryggen min, og når jeg mister balansen da er det straffe, sier Kastrati selv.

Fra ellevemetersmerket gjorde Sandefjords og Eliteseriens toppscorer ingen feil, og scoret sitt fjerde for sesongen.

(Stabæks Ohi Omoijuanfo scoret sitt femte for sesongen noen minutter senere og skjøv Kastrati ned en plass på toppscorerlista, omtrent idet Kastrati ble byttet ut i Sandefjord)

Sødlunds første

Målet ga Sandefjord den selvtilliten de trengte og Kristiansund den baklengsen kampen måtte ha for å åpne seg opp.

Åpningene kom i i Kristiansunds forsvar.

Først var Pau Morer gjennom og fikk KBK-keeper Sean McDermott til å hente fram en nydelig beinparade.

På den påfølgende corneren var McDermott derimot sjanseløs.

Kastratis erstatter, 20 år gamle André Sødlund, reagerte raskest av alle da ballen falt ned foran ham på to meters hold, og hamret inn sitt første mål i Eliteserien.

- Det var fryktelig deilig må jeg si, sier Sødlund.

Samtidig sikret han Sandefjord tre nye poeng.

Kristiansund sliter med å score mål. På fire kamper har nykommerne satt ett, og selv om det holdt til tre poeng mot Brann, har trener Christian Michelsen en formidabel jobb å gjøre om Kristiansund skal få med seg nok poeng til å overleve divisjonen.