Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en drøm som blir sann

Juan Martin del Potro slo endelig Roger Federer.

ENDELIG: Juan Martin del Potro kunne endelig juble for seier over Roger Federer etter seks strake tap. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB scanpix
ENDELIG: Juan Martin del Potro kunne endelig juble for seier over Roger Federer etter seks strake tap. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB scanpix Vis mer

Juan Martin del Potro fikk en etterlengtet seier mot Roger Federer med 6-4, 6-7, 7-6 over sveitseren i finalen i Basel søndag.

Argentineren slo tilbake etter å ha tapt for Federer seks ganger tidligere i år. Med seieren på Federers hjemmebane nektet han motstanderen den sjette tittelen på de sju siste utgavene av det åpne sveitsiske innendørsmesterskapet.

Del Potro hadde ikke slått Federer siden 2009.

- Dette er en stor seier for meg, en drøm som blir sann, sa del Potro.

- Det er en ære bare å være på banen med Roger, som er tidenes største tennisspiller.

Federer kunne ha tatt sin sjuende tittel i år, og den 77. i karrieren, men han unnet del Potro seieren.

- Du spilte en stor kamp og fortjente å vinne. Jeg har slått deg i et par tette kamper i år, og i dag var det din tur, sa Federer henvendt til motstanderen.

Del Potro kvalifiserte seg i løpet av uken til verdensfinalen i London, som starter om en drøy uke. Der kan han møte Federer igjen.

Del Potro har vunnet 17 av 18 innendørskamper denne sesongen. Han har vunnet turneringene i Marseille, Estoril og Wien. Han har ikke tapt siden kvartfinalen i US Open og har nå ti seirer på rad.

(NTB)