- Det er en ekstra støtte. Jeg skulle gjerne hatt de på tribuna

Uvær stoppet familien.

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Mange nordmenn misset åpningskampen i håndball-VM på grunn av storm og uvær i Danmark. Flere ferjer til danske kystbyer er blitt kansellert og regn og vind har herjet i Frederikshavn gjennom hele helga.

Været gjorde også at Camilla Herrem måtte spille uten foreldrene på plass i Arena Nord.

- Det var et kjipt tidspunkt. Det er jo mange nordmenn som venter på å komme og som misset åpningskampen vår. Det gjelder også mor og far. Så det synes jeg er kjipt, sier Herrem.

- Støtte Kantspillerne så forgjeves opp mot tribuna i tapet mot Russland lørdag kveld, men foreldrene ble stående igjen på kaia.

- Det er alltid godt å ha de her på mesterskap. Det er en ekstra støtte. Jeg skulle gjerne hatt de på tribuna og jeg håper de rekker kampen mot Puerto Rico, sier Herrem før kveldens kamp.

Pappa Carl Otto Herrem forteller på telefon til Dagbladet at det også spøker for dagens match.

STØTTE: 
En glad Camilla Herrem (t.v) og pappa Carl Otto Herrem. Dette bildet er fra håndball-VM i Kina i 2009.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STØTTE: En glad Camilla Herrem (t.v) og pappa Carl Otto Herrem. Dette bildet er fra håndball-VM i Kina i 2009. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg og fruen skulle egentlig reist fra Kristiansand lørdag morgen, men sånn gikk det ikke. Nå spøker det også for båten mandag morgen, sier pappa Carl Otto på telefon fra Norge.

- Det er frustrerende. Men det er forferdelig lite vi får gjort noe med, sier pappa Herrem, som etter planen skulle se alle kampene i gruppespillet.

Norge fikk nemlig en tung start på VM med 25-26 mot Russland. I kveld venter en langt mer overkommelig oppgave i lille Puerto Rico. Det blir norsk storseier, men spillerne vet lite om den øynasjonen.

- Jeg vet ingenting om Puerto Rico. Jeg skal studere de litt og forberede oss på samme måte som mot Russland. De fortjener den respekten, sier Herrem.

Selv om Puerto Rico er en mikro-nasjon i håndball-sammenheng, mener Herrem at de norske jentene må ha en skjerpet innstilling før avkast klokka 20.30. Kantspilleren mener svak innsats og en dårlig følelse kan ødelegge viktigere kamper som venter.

- For oss er det en helt vanlig kamp. Det verste er dersom vi kommer ut fra kampen med en dårlig følelse, etter mange tekniske feil og mange bom. Det kan bli vanskelig å riste det av seg, sier Herrem.

Rullering Landslagssjef Thorir Hergeirsson varsler rullering på laget.

- Det er mange spillere som skal få prøve seg. Alle skal få matching og dette er god trening, sier Hergeirsson før møtet.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal mener konsentrasjon er et nøkkelord.

- Alt handler om fokus og å være konsentrert på oppgaven. Vi må være litt tøffe med dem. Det blir ikke hviledager, men det er to kamper som vi skal vinne, sier Oftedal.

Norge møter Puerto Rico i kveld - og svake Kasakhstan i morgen.

SAVNET FORELDRENE:  Camilla Herrem  jubler for scoring mot Russland. Nå håper hun værfaste foreldre kommer seg til Danmark for å se resten av kampene i gruppespillet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAVNET FORELDRENE: Camilla Herrem jubler for scoring mot Russland. Nå håper hun værfaste foreldre kommer seg til Danmark for å se resten av kampene i gruppespillet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer