SATSER PÅ FART: Sander Sagosen (t.v.) og Gøran Johannessen vil løpe danskene i senk i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SATSER PÅ FART: Sander Sagosen (t.v.) og Gøran Johannessen vil løpe danskene i senk i kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Norge - Danmark i håndball:

- Det er en forbannelse over laget

Danmarks superstjerner har vunnet omtrent alt i håndballverden. VM-gullet mangler. Og slik skal det forbli, lover norske spillere.

  • Danmark–Norge kl. 20.15

HERNING (Dagbladet):- Danskene er heltent. Vi skal utnytte de trege forsvarsspillerne.

Det sier Norge-profil Gøran Johannessen før kveldens storkamp i håndball-VM. Han har flere danske lagkamerater i tyske Flensburg.

Danmark har vært en av verdens håndballstormakter i lang tid. Laget har hatt verdensklassespillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin som har preget herrehåndballen i lang tid.

Danskene har vunnet EM to ganger i 2008 og 2012. De vant OL-gull i Rio 2016.

Det er bare én ting danskene mangler i troféskapet:

Nemlig et VM-gull.

MANGLER GULL: Mikkel Hansen og Danmark. Foto: NTB Scanpix
MANGLER GULL: Mikkel Hansen og Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Forbannelse

Før VM snakket danskene om at dette er tidenes mulighet til endelig lykkes med å gå hele veien. For tidligere har de alltid snublet på målstreken.

- Det er en forbannelse over laget, sa den danske idrettshistorikeren Thomas Ladegaard til dansk TV2 rett før VM-starten.

Danmark har nemlig spilt tre VM-finaler. Og tapt alle. Totalt har de tre sølv og to bronse fra VM.

Årets mesterskap på hjemmebane er derimot skreddersydd for vertene som er gullfavoritter hos bookmakere og mange eksperter. Frankrike skadeskutt, og i outsiderposisjon vaker blant annet Norge, Spania, Sverige, og Tyskland.

- Jeg merker at de har en vanvittig motivasjon. De eldre spillerne på laget mangler bare dette gullet for at karrieren skal være komplett. Vi skal sørge for at denne VM-forbannelsen fortsetter for danskene, sier Gøran Johannessen om de danske stjernene.

Satser på kontringer

De norske håndballgutta er derimot helt klare på hvordan de skal slå kveldens motstander.

Dagbladet spurte tre forskjellige spillere. Alle svarte det samme.

- Vi er bedre på kontra. Vi har fart i beina og danskene er litt trege i forsvar. De har ikke samme kvalitet som oss i kontringene, sier Gøran Johannessen.

- Vi skal kjøre tempo i kontringene. Danskene vil gjerne bytte inn Henrik Møllgaard i forsvar og da skal vi sette høyt tempo, og sette de enkle målene, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Vi er bedre på kontringsspill enn danskene, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

Danmark–Norge har avkast klokka 20.15. Kampen vises på TV3.

Vinneren av kampen tar med seg fire poeng til hovedrunden. Taper får med seg to poeng.