SETT DETTE FØR?: Åge Hareide forlater matta med bøyd hode etter 0-2-tapet mot Vålerenga i sitt første møte med Ullevaal siden han ga seg som landslagssjef. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SETT DETTE FØR?: Åge Hareide forlater matta med bøyd hode etter 0-2-tapet mot Vålerenga i sitt første møte med Ullevaal siden han ga seg som landslagssjef. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Det er en forferdelig sport

Hareide savner vinnerkultur i Viking.

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Åge Hareide hadde mange tunge stunder på Ullevaal som landslagssjef.

I går fikk han en ny, i sin første tippeligakamp som Viking-trener. Mohammed Abdellaoue brukte bare 96 sekunder på å sende Vålerenga i foran, og samme mann doblet ledelsen en halvtime senere til tross for at siddisene dominerte store deler av omgangen.

- Det er en forferdelig sport, sukker Hareide til Dagbladet - og presser fram et lite smil.

- Veldig puslete
For det hjelper som kjent lite å styre banespillet så lenge det ikke gir seg utslag i sjanser og mål - og Viking produserte ikke stort flere sjanser enn da Indridi Sigurdssons heading fra corner ble reddet på streken.

Såpass ærlig var da også Hareide.

- Vi hadde ikke skudd mellom stengene. Det hadde Moa. Vi opplevde noe av det samme mot Start, sier Viking-treneren, og sikter til treningskampen 7. mars der sørlendingene vant 3-2.

Som landslagstrener kom Hareide en gang med det berømte sitatet om at «vi trippet rundt på høye hæler» - som et bilde på at spillerne ikke hadde vært tøffe nok.

56-åringen snakket igjen om mangel på tøffhet i går, men da i mer diplomatiske vendinger.

- Vi trenger en helt annen aggresjon. Vi står for mye i ro, og er veldig puslete i den siste fasen. Det blir bare halvsjanser selv om vi har ballen mye, sier han.

- Våkner opp og er svett
Åge Hareide er vanligvis en lett mann å lese etter en fotballkamp: Han er enten blid eller forbannet. I går var han ingen av delene.

- Det er blanda følelser. Som jeg sier, vi må jobbe steinhardt for å få fram viljen til å vinne. Vi må ha 11 mann som er «på». Jeg tror det blir den viktigste jobben framover. Det er mye talent, vi må bare få det fram.

Hareide mente Moas andre scoring skulle vært avblåst for offside noen trekk før han løsnet det praktfulle skuddet fra 27 meter, da Vålerenga-spissen jaget Rune Almenning Jarstein til en dårlig klarering som noen sekunder senere resulterte i baklengs.

Moas første mål hadde han derimot bare gode ord å si om - selv om det var en verst tenkelig åpning for Viking.

- Det er jo marerittet, det. Hvis du drømmer sånt våkner du opp og er svett på kroppen. Da har vi plutselig en kjempeoppoverbakke, sier Hareide.

Viking-stopper Børre Steenslid ble lurt av Moa ved den første scoringen, og ga VIF-spissen hele æren for at de tre poengene ble igjen i Oslo.

- All honnør til Moa, det er han som avgjør. Vi taper mot Moa, ikke mot et bedre lag, sier han til Dagbladet.

FØLER IKKE AT DE TAPTE MOT ET BEDRE LAG: - Vi tapte mot Moa, sier Viking-stopper Børre Steenslid til Dagbladet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FØLER IKKE AT DE TAPTE MOT ET BEDRE LAG: - Vi tapte mot Moa, sier Viking-stopper Børre Steenslid til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer