Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en ganske trist unnskyldning

CSKA bruker Moskva-terror kynisk, mener Mourinho.

PÅ KRIGSSTIEN: José Mourinho skaffet seg neppe mange nye russiske venner på pressekonferansen i forkant av kveldens returmøte med CSKA Moskva, selv om portugiseren som vanlig leverte varene. Foto:  REUTERS/Grigory Dukor
PÅ KRIGSSTIEN: José Mourinho skaffet seg neppe mange nye russiske venner på pressekonferansen i forkant av kveldens returmøte med CSKA Moskva, selv om portugiseren som vanlig leverte varene. Foto: REUTERS/Grigory Dukor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Følg CSKA Moskva - Inter i livestudio fra 18.30

(Dagbladet): 39 mennesker mistet livet da to kvinnelige selvmordsbombere sprengte seg i lufta på T-banen i Moskva sist uke.

En av tragediens mange, men i den store sammenhengen uviktige konsekvenser, var at helgas kamp mellom CSKA Moskva og Zenit St. Petersburg ble utsatt av sikkerhetsmessige årsaker.

Ettersom store deler av politistyrken i Moskva har vært opptatt med hendelsen på T-banen var det ikke nok vaktmannskaper tilgjengelig for å avvikle oppgjøret - det var i hvert fall forklaringen fra russisk hold.

Inter-manager José Mourinho var imidlertid ikke i det følsomme hjørnet i går.

- Kunne fortalt sannheten
I stedet lanserte han sin egen teori om hvorfor kampen på lørdag ble flyttet, der han slo fast at den egentlige årsaken er at russerne vil vært mest mulig uthvilt til kveldens kvartfinaleretur i Moskva.

- CSKA har allerede tatt grep for å vinne. De har brukt en ganske trist unnskyldning, men den er godt utført. Men de kunne selvfølgelig bare fortalt sannheten, sa Mourinho ifølge The Times.

Inter måtte på sin side gjennomføre 90 minutter mot Bologna på lørdag, en kamp de vant 3-0.

TESTET POSITIVT: Etter kampen mot Manchester United testet disse to CSKA-spillerne -  Aleksej Berezutskij og Sergej Ignasjevitsj - positivt på stoff mot forkjølelse de hadde latt være å fortelle Uefa om. Mourinho synes det stinker. Foto:  EPA/Magi Haroun
TESTET POSITIVT: Etter kampen mot Manchester United testet disse to CSKA-spillerne - Aleksej Berezutskij og Sergej Ignasjevitsj - positivt på stoff mot forkjølelse de hadde latt være å fortelle Uefa om. Mourinho synes det stinker. Foto: EPA/Magi Haroun Vis mer

På spørsmål om han kunne tenkt seg å trene et russisk lag svarte Mourinho syrlig:

- Bare CSKA, for de har evnen til å flytte kamper slik det passer dem.

Inter-treneren kan altså ikke sies å ha være ute på en større sjarmoffensiv i Russlands hovedstad, og ikke bare på grunn av klagingen på den utsatte kampen. Mourinho er også klar på at kunstgresset på Luzhniki Stadion gir vertene en klar fordel i kvartfinalen - en kvartfinale han antyder at de aldri burde fått lov til å være i.

Antyder at CSKA burde vært disket
Etter uavgjortkampen mot Manchester United tidligere denne sesongentestet nemlig forsvarsspillerne Aleksej Berezutskij og Sergej Ignasjevitsj positivt på stoffet Sudafed. Medisinen brukes mot forkjølelse og står ikke på dopinglista, men Uefa skal likevel informeres om eventuell bruk på forhånd.

Det skjedde ikke, og Mourinho synes det stinker.

- Det er noe muffens med CSKAs framgang i Champions League. Hvis to spillere må i dopingkontroll og de finner et stoff som ikke er tillatt i Champions League, er det noe som skurrer, sier han ifølge fifa.com.

Inter har 1-0 å gå på fra kampen på Giuseppe Meazza. Selv om det på ingen måte er noe dårlig resultat er det ikke mer solid enn at spenningen lever i beste velgående, og CSKA-trener Leonid Slutskij tror det kan bli en annen dans i kveld enn sist.

— Vi klarte ikke å skape store sjanser og ga vekk ballen for ofte, slik at Inter kunne sette ekstra press på vårt forsvar. Resultatet gir oss muligheten til å sikre en plass i semifinalen. Jeg er overbevist om at vi kan spille en helt annen og mer underholdende fotball hjemme i Moskva, sier Slutskij.

CSKA-KAMP BLE FLYTTET: På grunn av sikkerhetsmessige hensyn etter terroraksjonen på T-banen ble lørdagens planlagte CSKA-kamp utsatt. Mourinho tror imidlertid det ligger andre grunner bak utsettelsen. Foto: SCANPIX
CSKA-KAMP BLE FLYTTET: På grunn av sikkerhetsmessige hensyn etter terroraksjonen på T-banen ble lørdagens planlagte CSKA-kamp utsatt. Mourinho tror imidlertid det ligger andre grunner bak utsettelsen. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!