Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en grotesk og uansvarlig løgn

Santos-sjef om Real-avtale for Neymar.

Brazil's Santos' Neymar celebrates after scoring during the Copa Libertadores final soccer match against Uruguay's Penarol in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, June 22, 2011. Santos won 2-1. (AP Photo/Andre Penner)
Brazil's Santos' Neymar celebrates after scoring during the Copa Libertadores final soccer match against Uruguay's Penarol in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, June 22, 2011. Santos won 2-1. (AP Photo/Andre Penner) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): I natt viste Neymar seg både fra sin beste og verste side - og han har begge deler i rikt monn. Han scoret ett av to mål for Santos da de slo Penarol fra Uruguay i Copa Libertadores-finalen, men var også ivrig deltaker i slåsskampen etterpå.

Legendariske Pele, som selv spilte for Santos, var blant gratulantene. Nå råder han Neymar til å flytte til Real Madrid i et intervju med spanske AS.

- Neymar er klar for Spania og Madrid. Jeg tror han kan lykkes i Madrid, sier Pele.

Han forteller samtidig at han frarådet unggutten å flytte til England da han hadde et tilbud fra Chelsea.

- Jeg snakket med faren hans og rådet dem til ikke å akseptere tilbudet. Gutten er ung, og ikke sterk nok til å gå til Premier League, der spillestilen ikke passer ferdighetene og fysikken hans, sier Pele.

VIL IKKE SELGE: - Om det er opp til meg, vil Neymar og Ganso (21-årig landslagskollega) spille i Santos til de legger opp, sier Santos' styreleder Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro. Men klubben har solgt deler av eierskapet i spillerne til næringslivet - og det spørs hvor mye klubbsjefen egentlig kan bestemme. Foto: Bruno Domingos, Reuters/Scanpix
VIL IKKE SELGE: - Om det er opp til meg, vil Neymar og Ganso (21-årig landslagskollega) spille i Santos til de legger opp, sier Santos' styreleder Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro. Men klubben har solgt deler av eierskapet i spillerne til næringslivet - og det spørs hvor mye klubbsjefen egentlig kan bestemme. Foto: Bruno Domingos, Reuters/Scanpix Vis mer

Det endte med at han takket nei.

- Grotesk løgn Men i år er spekulasjonene i full gang igjen, og stadig flere rapporter tyder på at den brasilianske 19-åringen går til Real Madrid i sommer.

Den spanske avisa Marca hevdet at Neymar allerede har en avtale med Real Madrid. Det avviser imidlertid styreleder Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro i Santos på det sterkeste.

- Det er en grotesk og uansvarlig løgn. Vi har ingen interesse av å selge våre beste spillere, sa en sint Ribeiro i forkant av Copa Libertadores-finalen ifølge AFP.

Neste uke starter Copa America. I dag skal Neymar etter planen slutte seg til den brasilianske troppen. Gjør han et godt mesterskap, kan det kanskje være med å presse prisen ytterligere opp.

Om noen europeiske storklubber tør påta seg ansvaret for den kontroversielle tenåringen.

YouTube-stjerne Du trenger ikke gjøre annet enn å taste inn «Neymar» i søkefeltet på YouTube for å få timevis med eksempler på hva han kan på sitt beste. Og i overskriftene beskrives han både som «den nye Pele» og «den brasilianske Messi».

I TRØBBEL: Neymar har blendende ferdigheter, men havner samtidig stadig i problemer. Her er han involvert i masseslagsmålet etter at Santos slo Penarol i Copa Libertadores-finalen i natt. Men det skal det også sies at så og si alle spillerne på begge lag var. Foto: Silvia Izquierdo, AP/Scanpix
I TRØBBEL: Neymar har blendende ferdigheter, men havner samtidig stadig i problemer. Her er han involvert i masseslagsmålet etter at Santos slo Penarol i Copa Libertadores-finalen i natt. Men det skal det også sies at så og si alle spillerne på begge lag var. Foto: Silvia Izquierdo, AP/Scanpix Vis mer

Men du finner også videoer som denne fra masseslagsmålet etter nattas finale.

I går ble det rapportert i medier over hele verden at Diego Maradona skulle ha sagt til en TV-kanal at Neymar «har dårlige manerer, akkurat som Pele».

Dette tilbakeviste den argentinske legenden imidlertid i et med Radio Metro ifølge Goal.com.

- Aldri i livet mitt har jeg snakket om Neymar. Jeg kan ikke snakke om Neymar, for jeg kjenner ham ikke. Jeg sverger på Benjamins (Maradonas barnebarn - journ. anm.) liv, sier Maradona.

ANBEFALER SPANIA: Den ekte Pele anbefaler 19-åringen som ofte kalles «Den nye Pele» å gå til spansk fotball. Han mener den spinkle teknikeren ikke vil passe inn i Premier League. Foto: Luiz Fernando Menezes, AFP/Scanpix
ANBEFALER SPANIA: Den ekte Pele anbefaler 19-åringen som ofte kalles «Den nye Pele» å gå til spansk fotball. Han mener den spinkle teknikeren ikke vil passe inn i Premier League. Foto: Luiz Fernando Menezes, AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!