HUSK LEKENE: Kjetil Jansrud varmer opp før utfortreninga i Kitzbühel med drøye to uker igjen til OL. Han tenker ikke så mye over alt snakket om terrortrusler, men synes det er viktig å huske at OL skal være tilgjengelig for massene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HUSK LEKENE: Kjetil Jansrud varmer opp før utfortreninga i Kitzbühel med drøye to uker igjen til OL. Han tenker ikke så mye over alt snakket om terrortrusler, men synes det er viktig å huske at OL skal være tilgjengelig for massene. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Det er en grunn til at det heter olympiske «leker»

Trygghet kommer med en pris.

KITZBÜHEL (Dagbladet): I går gikk flere nasjonale olympiske komiteer ut, og bekreftet at de hadde mottatt terrortrusler i forkant av OL i Sotsji. Trusselbrevene ble senere avskrevet som falske, men likefullt er frykten for terroranslag under lekene høyst reell.

Russisk politi har hengt opp etterlysninger med bilder av konkrete personer de skal være på jakt etter. Frykten for angrep økte etter at det søndag dukket opp en video der to menn, som man tror var selvmordsbomberne i to angrep i Volgograd i desember, lovet å ødelegge for OL.

«Leker» Det er ventet et vanvittig sikkerhetsoppbud i OL-byen, og russiske myndigheter kommer til å slå en jernring rundt området hvor publikum og deltakere ferdes. Kjetil Jansrud er likevel skeptisk til at lekene blir såpass avstengt.

- Du kan nok stole på det russiske politiet. De kommer til å være knallharde. Samtidig skal jo OL være en åpen greie også. Det blir rart om det skal være hermetisk lukka. Det er en grunn til at det heter olympiske «leker», sier han til Dagbladet.

I de østerrikske alpene lader de norske alpingutta opp til OL med slalåm, utfor og super-g i Kitzbühel. Jansrud, som kjørte inn til en åttendeplass på dagens kvalifisering, har knapt terror-snakket i tankene.

- Jeg tenker veldig lite på det. Det er sånn at vi har full pakke med renn helt frem til OL, og det er ikke noe som opptar tankene mine mye. Det er helt sikkert reelt i og med at de tar det på alvor, men de passer på at ting går skikkelig for seg.

Fokus på skia Medierådgiver i Olympiatoppen, Halvor Lea, sa i går at han ikke kjente til noen trusler mot den norske delegasjonen, og at de forholder seg til de anbefalingene de får av PST (Politiets sikkerhetstjeneste). Jansrud sier han får ha fokus på det han gjør best.

- Ikke noe jeg får gjort noe med fra eller til, og OL skal jeg kjøre. Jeg håper jo at ingenting skjer, men jeg får konsentrere meg om skia, sier han.