FORTVILELSENS ANSIKT: Mikael Lustig (f.v.), Kjell Rune Sellin og Steffen Iversen ga fortvilelsen tre ansikter etter at førstnevnte misbrukte en enorm sjanse. Det ble sløst voldsomt med sjansene i begge ender av Lerkendal da Rosenborg og Lillestrøm begge gikk målløse av banen.Foto: Digitalsport
FORTVILELSENS ANSIKT: Mikael Lustig (f.v.), Kjell Rune Sellin og Steffen Iversen ga fortvilelsen tre ansikter etter at førstnevnte misbrukte en enorm sjanse. Det ble sløst voldsomt med sjansene i begge ender av Lerkendal da Rosenborg og Lillestrøm begge gikk målløse av banen.Foto: DigitalsportVis mer

- Det er en grunn til at jeg ble back

Lustig i spissen for enormt sjansesløseri på Lerkendal.

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Lillestrøm 0-0.

Det var de forspilte sjansers omgang i de første 45 minuttene på Lerkendal i kveld. Rosenborg og Lillestrøm produserte til sammen hele ni sjanser i den første omgangen.

Alle forventet at et poenghungrig Lillestrøm ville gå ultra-defensivt ut mot storfavoritten fra Trondheim. Så skjedde ikke. Det var nemlig Lillestrøm som tok kommandoen fra start, med sitt sedvanlige luftskyts i en sentral rolle.

Etter seks minutter stusset Frode Kippe et innkast videre mot femmeteren — stormende kom Arild Sundgot og spissmakker Bjørn Bergmann Sigurdarson, men begge kom for sent til å nå den nær perfekte ballen.

Etter elleve minutter fikk Rosenborg et mål annullert etter at Steffen Iversen stod i offside da han styrte et dårlig plassert skudd  fra Per Ciljan Skjelbred i nettmaskene.

Alle sjansers mor
I det kampen passerte halvtimen spilt fikk Mikael Lustig alle sjansers mor.

Etter at Annan felte Essediri på Rosenborgs halvdel, fikk Iversen forsere omtrent over hele banen, finte et par Lillestrøm-spillere for så å drible seg selv vekk fra en solid sjanse. Ballen gikk allikevel til Markus Henriksen som fikk sitt skudd reddet på streken, men returen falt rett i beina på landslagsbacken Lustig, som på komplett uforståelig vis klarte å sette ballen over mål fra tre meters hold.

Det burde ha stått 1-0 til trønderne. Det har Lustig selv svært få problemer med å innrømme.

- Det skulle selvfølelig vært mål, men... Jeg var spiss da jeg var yngre, det er en grunn til at jeg ble back. Det er slikt som skjer, men jeg må si jeg føler meg som en syndebukk da det ble 0-0, lyder Lustigs forklaring overfor TV 2 Sporten.

Fem minutter senere var det Arild Sundgot sin tur til å få en sjanse av tilnærmet likt kaliber.

Etter et feilslått utspill fra Daniel Örlund fikk Tarik Elyounoussi og Bjørn Bergmann Sigurdarson spille Rosenborg-forsvaret helt ut på viddene før Arild Sundgot, helt alene med keeper, chippet ballen i tverrligger og over.

GIGANTBOM: Arild Sundgot ble i overkant nonchalant mutters aleine med Daniel Örlund, og den frekke lobben endte på toppen av tverrliggeren.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GIGANTBOM: Arild Sundgot ble i overkant nonchalant mutters aleine med Daniel Örlund, og den frekke lobben endte på toppen av tverrliggeren.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

En enorm sjanse for Lillestrøm til å ta ledelsen.

Upresise RBK
I tillegg til dette fikk både Kjell Rune Sellin, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Nosa Emanuel Igiebor og Per Ciljan Skjelbred sine sjanser i en første omgang hvor begge lag til slutt var like gode — eller like dårlige foran mål.

I annen omgang var det hjemmelaget som tok kommandoen fra start, men etter at både nevnte Sellin og Iversen hadde fått sine sjanser før kvarteret var spilt begynte pasningsfeilene å komme hos hjemmelaget.

Og i hvilket antall de kom.

I en periode på ti minutter midt i omgangen skulle man være årvåken for å få med seg en eneste pasning som gikk fra Rosenborg-spiller til Rosenborg-spiller.

Svak annen omgang
Annen omgangs beholdning ble Steffen Iversen sitt herlige volleyskudd fra 19 meter — skuddet som hadde retning mot motsatt hjørne, men en for dagen god Stefan Logi Magnusson i LSK-buret reddet mesterlig.

Da Lars Kristian Eriksens forsøk fra 20 meter på overtid ikke endte i scoring ebbet det hele ut til 0-0 på Lerkendal. Vanvittig hvis man ser på første omgang. Helt rett hvis man ser på den andre.

Tarik Elyounoussi og Per Ciljan Skjelbred — spillere som skal være norsk fotballs nåtid og nære framtid var begge skygger av seg selv, offensivt, på Lerkendal i kveld.

Dagbladet.no kommer tilbake med reaksjoner fra Lerkendal.