- Det er en grunn til at jeg har tre belter

Brækhus undervurderer aldri motstanderen sin.

(Dagbladet): På lørdag møter Cecilia Brækhus kroatiske Ivana Habazin til VM-kamp i København.

Brækhus satser sine tre VM-belter i WBC, WBA og WBO, men kan nå bli historisk, for i potten ligger også VM-beltet fra IBF, hvor Habazin er mester.

- Jeg er klar for kamp. Jeg tror hun er har en tøff mentalitet og en tøff personlighet, hun kommer ikke til å vike sånn sett, sier Brækhus til Dagbladet.

- Jeg vet at hun har trent veldig hardt og veldig godt, men det er en grunn til at jeg har tre belter, jeg undervurderer ingen motstandere. Det blir ikke noe «walk in the park», men jeg er en bedre bokser, sier Brækhus.

Brækhus har trent godt gjennom hele sommeren, og har vært på høydesamling i Bulgaria i tillegg til hard sparring hjemme i Berlin.

- Nå skal jeg bare kose meg fram mot lørdag, løse opp litt muskler, og slappe helt av. Vi har trent veldig hardt den siste tiden, men jeg skal trene litt de neste dagene også, men går ned til en trening om dagen, sier Brækhus til Dagbladet.

Tøff motstander - Jeg har trent som jeg aldri har gjort tidligere i livet, sier Ivana Habazin til Dagbladet før lørdagens kamp.

- Jeg har forbedret meg på mange ulike områder.

Cecilia Brækhus kritiserte IBFs VM-kamp mellom Ivana Habazin og Eva Halasi i mars i fjor, en kamp Habazin den gangen tapte.

- Kampen Halasi bokset mot Habazin er ikke en kamp i 1. divisjon. Det er rett og slett useriøst å sette to så svakt rankede boksere opp mot hverandre og kalle det en VM-kamp, sa Brækhus til NTB.

- Det var ikke helt bra, men det er annerledes denne gangen, sier Habazin om den kampen. Kampen er den eneste hun har tapt av sine 14 kamper, og i mars vant hun VM-kampen mot Sabrina Giuliani, og sikret seg IBF-beltet.

Nå vil hun prøve å ta beltene fra Brækhus, som har vunnet alle sine 25 kamper.

- Jeg tror ikke Cecilia undervurderer meg, og det er ingenting jeg frykter, sier Habazin til Dagbladet.

- Jeg må være selvsikker, jeg har den mentale styrken som min fordel.

Seerne må betale Det er Viasat som sender lørdagens kamp, men for første gang går den som «pay per view». Det vil si at du må betale 299 kroner for å se kampen.

- Tilbakemeldingene har vært bra så langt. Det er interesse og stor nysgjerrighet rundt dette, sier Stian Kleppo, sportssjef i Viasat.

- Det er noen som har tatt kontakt og lurt på hva som har skjedd siden sist, også har vi forklart årsaken rundt «pay per view», årsaken til at vi får denne kampen i stand.

- Boksing er historisk sett den idretten det fungerer med. Det funker i Danmark, det funker i i Tyskland, England og USA. Dette skal til for å få til denne typen kamper, sier Klepp.

Brækhus-kampene har normalt sett trukket mange seere til Viasat, men hvor mange seere Viasat tror kommer til å betale for å se kampen vil de ikke ut med.

- Vi har noen interne mål, men vi kommer ikke til å gå ut med forventede tall, verken nå eller i etterkant. Men vi tror på dette som en del av industrien, en betalingsløsning som gjør at man kan arrangere kamper av denne størrelsen, forklarer Kleppo.

- Jeg må jo bare være ærlig, og si at det er et stort øyeblikk for meg, så jeg ville jo ønsket å dele det med flest mulig, noen blir kanskje ekskludert, og det er jo litt trist, sier Brækhus om den nye løsningen. 

Kampen bokses i Tap1 i København, og nesten alle de 2300 billettene er snart solgt ut.

• Alexander Hagen bokser mot Yevgeni Makhteienko, mens Simen Smaadal og Tim-Robin Lihaug møter hverandre etter Brækhus-kampen.