PREGET: Landslagssjef  Per-Mathias Høgmo sier til Dagbladet at han føler med gamleklubben Djurgården som er rammet av et drap på en supporter i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PREGET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier til Dagbladet at han føler med gamleklubben Djurgården som er rammet av et drap på en supporter i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Det er en grusom tragedie

Per-Mathias Høgmo etter dødsfallet som preger Sverige.

SARPSBORG (Dagbladet): En Djurgården-supporter ble drept før serieåpningen i Allsvenskan mellom Djurgården og Helsingborg.

I første omgang ble også kampen utsatt etter at supportere stormet banen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo trente Djurgården forrige sesong og sier til Dagbladet at han føler med sin tidligere arbeidsgiver etter drapet som ryster hele Sverige.

- Det er en grusom tragedie som jeg fikk høre om for et par timer siden. Mine tanker går til de som er berørt, sier Høgmo til Dagbladet.

Kjenner klubben Landslagssjefen er søndag kveld i Sarpsborg for å se hjemmelaget møte Brann.

- Hva tenker du om supporterkulturen i Sverige, Høgmo?

- Jeg ønsker ikke å si så mye om kulturen i Sverige akkurat nå. Denne situasjonen er så fersk. Jeg ønsker ikke å spekulere og vil ikke gi noen kommentaterer utover det. Jeg kjenner Djurgårdens fans og klubben godt. Akkurat nå føler jeg veldig med dem, sier Høgmo.

- Kunne noe sånt skjedd i Norge?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i nå, sier Høgmo.

Flere skadd Først kom det melding om en skadd supporter som var fraktet til sykehus. Snere bekrefter Skåne-politiet at supporteren er død.

Stemningen på tribunene skal ha blitt merkbart mer aggressiv underveis i kampen, og da supporterne stormet banen ble beslutningen tatt om å avlyse kampen.

Etter kampen kom det nye meldinger om at fire fans er fraktet til sykehus.

BRÅK:Før og under kampen mellom Djurgården og Helsingborg. Foto: REUTERS/Bjorn Lindgren/TT News Agency
BRÅK:Før og under kampen mellom Djurgården og Helsingborg. Foto: REUTERS/Bjorn Lindgren/TT News Agency Vis mer