- Det er en hårfin grense mellom å være ivrig og dum

Derfor vil Kjetil Jansrud ikke ta noen risiko.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Kjetil Jansrud røk korsbåndet i super-G-rennet i VM i Schladming i februar. Der og da forsto han at han ville være i tidstrøbbel før OL i Sotsji, mens alpinisten har jobbet seg tålmodig tilbake.

Kneet tålte den forsiktige belastningen på kneet under to treningsdager i Stelvio, men når landslaget reiser til Sør-Amerika om en uke, så venter en hel måned med skikjøring i Chile og Argentina.

Der skal Jansrud gradvis teste om kneskaden er fullt restituert og om det tåler den voldsomme belastningen alpint medfører.

- Når man pusher er det en hårfin grense mellom å være ivrig og dum. Og den grensa vil jeg ikke finne ut hvor ligger, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

Ikke trygg på OL Fem måneders rehabilitering er unnagjort. Og fortsatt har han fem måneder til å kjempe seg inn i verdenstoppen igjen.

Men selv om han vant OL-sølv i storslalåm i Vancouver for snart fire år siden, og vant sin første verdenscupseier, i super-G, på Kvitfjell 4. mars 2012, så tar han ikke en ny OL-tur for gitt.

Jansrud legger ikke skjul på at han har mye å bevise før han får grønt lys for å reise til Sotsji i februar.

- Det er ingen som blir tatt ut på gamle meritter. Jeg må prestere i verdenscupen for å komme til OL. Men om jeg kommer til Sotsji, så kjører jeg ikke for femteplass, nei, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

Skal/skal ikke..? Verdenscupåpningen i Sölden i slutten av oktober er det første målet.

- Sölden var det første jeg tenkte etter skaden, og det er fortsatt målsettingen. Men avgjørelsen blir neppe tatt før de siste dagene før åpningen. Men det blir lett å stå over Sölden, for da jeg kjøper meg litt bedre tid, om jeg føler at jeg trenger det, sier han.

Jernmannen Aksel
Da alpinlandslaget hadde Iron Man-test på Toppidrettssenteret i går, så måtte Jansrud stå over flere av de mest belastende øvelsene. Fra sidelinjen så han at kompisen Aksel Lund Svindal satte ny personlig rekord, da han rundet 800 poeng.

- Aksel ser fit ut og er i rute. Han kan absolutt gå inn i sesongen med store ambisjoner, så legger jeg litt press på han. Det er bare fint det, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

NB! I videoen forteller Kjetil Jansrud om den tøffe veien tilbake etter skadeavbrekket - og forventninger til årets sesong.