- Det er en idrett som skal spille på hud, lår og kropp

Iver Horrem fnyser av at bikinipåbudet i sandvolleyball oppheves.

PÅBUD OPPHEVET: I går ble det klart at sandvolleyballspillere ikke er pålagt å spille i bikini. Det skaper reaksjoner. Her er Ragnhild Aas og Siri Bjørkesett (th) fra kamp mot Jennifer Kessy og April Ross fra USA i 2009.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
PÅBUD OPPHEVET: I går ble det klart at sandvolleyballspillere ikke er pålagt å spille i bikini. Det skaper reaksjoner. Her er Ragnhild Aas og Siri Bjørkesett (th) fra kamp mot Jennifer Kessy og April Ross fra USA i 2009. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at Det internasjonale volleyballforbundet (FIVB) har fjernet påbudet om at kvinner må spille sandvolleyball i bikini.

Nå kan sandvolleyballjentene spille i både tights og shorts som rekker ned til tre centimeter over knærne. De kan også bruke overdeler med ermer.

Norges største sandvolleyball-profil Iver Horrem mener regelendringen er ødeleggende for sporten.

REAGERER: Iver Horrem mener at bikini er en viktig del av sjarmen i sandvolleyball.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
REAGERER: Iver Horrem mener at bikini er en viktig del av sjarmen i sandvolleyball. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer

- Det er veldig skuffende. Sandvolleyball er en idrett som skal spille på hud, lår og kropp. Det er en del av «gamet», sier Horrem til Dagbladet.

- Regelendringen tar vekk noe av sjarmen med idretten. Sandvolleyball skal være en sexy idrett, fortsetter han.

Bikini mest naturlig Endringen er blitt innført for å gi kvinner mulighet til å respektere sin kultur eller religion. Reglene vil gjelde for alle volleyballturneringer.

- Spillerne i verdensserien er idrettsutøvere som er godt trent og ikke har noe å skjule. Nå kan vi få oppleve folk som har spist mye pizza og is og som skjuler det under t-skjorta, sier Horrem, med et smil.

MATCH: Dette bildet av Kerri Walsh fra USA som smasher i kamp mot Ilka Semmler og Tyskland. Foto: AP Photo/Andy Wong
MATCH: Dette bildet av Kerri Walsh fra USA som smasher i kamp mot Ilka Semmler og Tyskland. Foto: AP Photo/Andy Wong Vis mer

Horrem mener det er synd at religion skal påvirke idretten.

- Det er feil å blande religion inn. I idretten bør alle være like uansett hva de tror på. Det er jo tross alt bikini som er det mest naturlige å ha på seg. En sprinter på 100 meter bruker benytter jo så lite klær og vekt som mulig, sier Horrem.

Gutta vil ha mindre klær Den norske sandvolleyball-spilleren tror likevel ikke regelendringen vil føre til publikumssvikt.

- Idretten har tross alt mye mer å by på. Det er sikkert noen som synes det blir mindre interessant å se jenter i masse klær, men forhåpentligvis vil de fleste jentene velge å spille i bikini. Nesten alle jeg vet om trener i bikini, og det er nok resten av samfunnet som mener dette er et problem, sier Horrem.

STAVANGER: Dette bildet er fra Stavanger i 2008. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
STAVANGER: Dette bildet er fra Stavanger i 2008. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Hvordan reagerer herrespillerne på kvinnenes regelendring?

- Jeg må personlig si at jeg ble overrasket over at dette kom nå. Vi herrespillere trener i shorts og bar overkropp, men blir pålagt å spille kamper i shorts og singlet av arrangørene. Det er kanskje litt ironisk at herrene faktisk vil spille i mindre klær, sier Horrem.

Horrem reiser på treningsleir til Brasil i morgen, for å gjøre forberede seg til en turnering i april som avgjør om han får en OL-plass.

BRASIL: Juliana Silva og Larissa Franca fra Brasil. Foto: AFP PHOTO/Juan Barreto
BRASIL: Juliana Silva og Larissa Franca fra Brasil. Foto: AFP PHOTO/Juan Barreto Vis mer

- Folk går jo ikke i tights på stranda og idretten vår heter sandvolleyball, sier Horrem.

- Må bestemme selv Kathrine Maaseide var lenge en av Norges beste sandvolleyballspillere, men spilte sin siste sesong i fjor.

Hun støtter forbundet som gir spillerne muligheten til å velge antrekk selv.

- Jeg synes det er bra at det er valgfritt, og jeg tror ikke dette har en stor betydning for idretten generelt. Noen vil nok spille i shorts eller tights, men mange vil fortsatt spille i bikini, sier Kathrine Maaseide til Dagbladet.

- Kan være kaldt Hun mener temperaturen forsvarer at jentene skal ha valgfrihet.

NORSK JUBEL: Kathrine Maaseide (th) og Janne Kongshavn i Stavanger. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX  .
NORSK JUBEL: Kathrine Maaseide (th) og Janne Kongshavn i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer

- Det er ikke behagelig å spille sandvolleyball i regn og rundt 20 grader, sier Maaseide.

- Har påbudet vært et problem?

- Det er nok flere spillere som har ønsket å ha mer klær på seg, men da er det igjen på grunn av at det er kaldt. Hvis været er bra, så vil de aller fleste fortsatt spille i bikini. Sandvolleyball spilles ofte i varme omgivelser, og da er jo tross alt bikini det mest behagelige å bruke, sier hun.

STØTTER VALGFRIHET: Kathrine Maaseide mener det er bra at bikini er valgfritt.
Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX .
STØTTER VALGFRIHET: Kathrine Maaseide mener det er bra at bikini er valgfritt. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX . Vis mer

- Selv om bekledningen er valgfri, er det viktig at dette ikke ødelegger sporten med lange pauser der spillerne må riste sanden ut av store klær. Jeg er likevel sikker på at dette ikke blir et problem, sier Maaseide.

KAMP: Her er Yarleen Santiago fra Puerto Rico i kamp mot Juliana Silva fra Brasil. Foto:  AFP PHOTO/JUAN BARRETO
KAMP: Her er Yarleen Santiago fra Puerto Rico i kamp mot Juliana Silva fra Brasil. Foto: AFP PHOTO/JUAN BARRETO Vis mer