- Det er en intellektuell fornærmelse av oss begge

Kaggestad hevder Hangeland og Bjørgens innlegg er skrevet av PR-rådgiver.

LANGER UT: Johan Kaggestad langer ut mot Marit Bjørgen og Brede Hangelands innlegg i Aftenposten, og påstår at det ikke er idrettsprofilene som har skrevet artikkelen selv. Foto: NTB Scanpix
LANGER UT: Johan Kaggestad langer ut mot Marit Bjørgen og Brede Hangelands innlegg i Aftenposten, og påstår at det ikke er idrettsprofilene som har skrevet artikkelen selv. Foto: NTB ScanpixVis mer

KVITFJELL/OSLO (Dagbladet): - Det er ingen andre som har vært involvert, det er ikke gjort på oppdrag for noen, sier Marit Bjørgen til Dagbladet om kritikken fra Johan Kaggestad.

TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad går i dag i strupen på Marit Bjørgen og Brede Hangeland sitt innlegg i Aftenposten.

I et debattinlegg tittelert «Det mest vesentlige ved idretten», slår de to et slag for Norsk Tipping, og hyller breddeidretten.

Kaggestad hevder at Bjørgen og Hangeland ikke har skrevet innlegget selv - og stempler det som skivebom.

Navngir PR-rådgiver I innlegget navngir Kaggestad PR-rådgiveren han med sikkerhet mener at med sikkerhet har skrevet innlegget på vegne av Hangeland og Bjørgen.

- Bjørgen og Hangeland, dette har dere ikke skrevet selv. Jeg vet at artikkelen er skrevet at Jon Mørland, en kjent PR- og markedskommunikatør, skriver Johan Kaggestad i dagens innlegg i Aftenposten.

-  Det som her skrives er mye skivebom, og et uttidig angrep på positive initiativ i norsk idrett. Og, nok et eksempel på at norsk idrett bommer på kommunikasjon ved å hente inn eksterne medierådgivere i  kommunikasjonsprosessene, skriver Kaggestad videre.

- En fornærmelse Hangelad synes Kaggestads utspill er en fornærmelse.

- Å insinuere at Marit og jeg vil «fronte» noe vi ikke fullt og helt mener, er en intellektuell fornærmelse av oss begge som får stå for Kaggestads regning. Etter mine mer enn 10 år i toppen av norsk fotball, hadde jeg håpet at jeg har gitt inntrykk av at jeg kan tenke og stå for noe selv, sier Hangeland til avisa.

Marit Bjørgen bekrefter overfor Dagbladet at Mørland har vært involvert i artikkelen, men kun som Brede Hangelands rådgiver.

- Vi har hatt hjelp av våre personlige rådgivere, Guri Hetland, som jobber for meg, og Jon Mørland for Brede, forteller Bjørgen til Dagbladet.

- Dette er ikke i regi av noe forbundslag eller Norsk Tipping eller noen ting, dette er noe jeg og Brede står 100 prosent for, understreker skidronninga.