REGEL-KRØLL: Russlands håndballjenter trodde de spilte om VM-billett i EM-kampen mot Danmark. Her ved Alexandra Stepanova. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
REGEL-KRØLL: Russlands håndballjenter trodde de spilte om VM-billett i EM-kampen mot Danmark. Her ved Alexandra Stepanova. Foto: AP Photo/Darko VojinovicVis mer

- Det er en katastrofe at det skjer igjen

Russland trodde de kjempet om VM-plass.

(Dagbladet): Danmark jublet og trodde de sikret muligheten til direkteplass i VM neste år da de vant 35-33 mot Norge tidligere i uka - men trener Jan Pytlick fikk beskjed i pressesonen etter kampen at de hadde misforstått reglene.

Den danske jubelen ble snudd til frustrasjon da det ble klart at VM-plassene gikk til lag nummer tre og fire i EM, foruten regjerende mester og vertsnasjon (Norge og Serbia). Dermed var Ungarn og Montenegro klare for VM neste år, ettersom de var klare for semifinale.

I dag spilte Danmark og Russland om 5. plassen i EM - og igjen ble det rot rundt reglementet. Russland trodde de spilte om en VM-plass.

- Vi gikk på banen og trodde vi spilte om kvalifisering. Gjorde den ikke det? sa russiske Ekaterina Andryushina etter kampen, ifølge danske B.T.

- Katastrofe
Danmark vant riktignok kampen 32-30 og danske Lærke Møller er heller ikke imponert over informasjonen spillerne har fått fra Det europeiske håndballforbundet (EHF)

- Det er en katastrofe at det skjer igjen, sier Møller etter kampen.

EHF hadde en kongress i juni der reglene for VM-kvalifisering ble endret. Det hadde ikke danskene fått med seg - og tydeligvis heller ikke det russiske landslaget.

- Betyr ikke noe
- Det er litt av et antiklimaks, og jeg må bare spørre hvorfor vi overhodet skal spille om en femteplass som ikke betyr noe, sa Pytlick i Ekstrabladet da han ble klar over situasjonen.

- Jeg har ikke eksplodert av raseri, men jeg er faen meg oppgitt over at vi ikke har hatt kontroll på reglene. Vi må se oss selv i speilet og erkjenne at vi har gjort en kjempefeil, sa treneren.