Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er en krisesituasjon

OL-legenden Johann Koss er tilbake for Norge, som assistenten til Jarle Pedersen.

TILBAKE FOR NORGE:  Johann Olav Koss stepper inn for å hjelpe landslaget på skøyter. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TILBAKE FOR NORGE: Johann Olav Koss stepper inn for å hjelpe landslaget på skøyter. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet): Norges Skøyteforbund presenterte litt etter klokka tolv i dag de nye landslagstrenerne i skøyter. Jarle Pedersen blir hovedtrener og Johan Olav Koss blir assistent.

Jarle Pedersen er skøytetrener i Fana og har vært tilknyttet landslaget som fysioterapeut.

- Det var Johan Kaggestd som tok kontakt med meg. Da jeg skjønte hvor alvorlig det var så gjorde skøytehjertet mitt at jeg måtte si ja. Det er klart at man må ta en slik utfordring som det her.

Koss ville bidra
Johan Olav Koss tok selv initiativet til å få bidra i trenerteamet.

- Jeg synes vi har et kjempegodt team og spennende team. Det er en veldig krisesituasjon. Jeg føler for utøverne som mister treneren 80 dager før OL, sier Koss til Dagbladet.

- Er det mulig for Bøkko å ta medalje i OL nå etter alt det som har skjedd?

- Det skal vi gjøre det aller beste for at han skal klare. Så får vi lytte til Håvard og de resten av teamet, sier Koss

- Hvordan ser du som skøytemann på det som har skjedd rundt landslaget de siste dagene?

- Det er synd det som har skjedd. Det som jeg vil si om saken er at det er synd. Jeg støtter forbundets avgjørelse som de har tatt av hensyn til idrettens anseelse, sier Koss.

Han understreker at han ikke har noen inngående kjennskap om bråket rundt Maren Haugli og den sparkede treneren Peter Mueller.

Pedersen gleder seg til å samarbeide med skøytelegenden.

- Jeg har snakket med han mye på telefonen disse dagene. Han er fryktelig viktig å få med, spesielt som en person som kan se på det mentale. Han er flink til å tenke helhet. Vi har snakket mye sammen, og jeg er overbevist om at han har mye å tilføre oss, sier Pedersen om Koss.
Kaggestad sier det er et scoop å ha fått Koss med på laget.

Ønsket Pedersen
Selv om det var kort varsel, var Pedersen ikke i tvil om han skulle ta jobben.

-
Jeg har et hjerte i skøyter, og kjenner til de fleste løperne på landslaget. Jeg kjenner dem godt og vet hva dem står for. Jeg synes det var viktig å få dette på plass før vi reiste, sier Pedersen, som har vært trener i 12-13 år.

Johan Kaggestad er skøyteansvarlig i Olympiatoppen og sier Pedersen har vært førstevalg hele tiden.

- Vi måtte ha en trener på plass, vi måtte prøve innen avreise til USA torsdag. Jeg har vært ute etter en fast, tydelig person som er respektert faglig og mennesklig. Det var en veldig ønskelista, og det var helt klart fra starten av prosessen at det var Jarle Pedersen vi ønsket. Han fyller alle kriteriene.
- Jeg synes det er helt utrolig at vi har fått tak i Jarle Pedersen på så kort tid.

OL-VINNER: Her jubler Johann Olav Koss for sitt 10 000 m-gull på Lillehammer i 1994. Foto: REUTERS/Ulli Michel
OL-VINNER: Her jubler Johann Olav Koss for sitt 10 000 m-gull på Lillehammer i 1994. Foto: REUTERS/Ulli Michel Vis mer

Vil se framover
Jarle Pedersen legger ikke skjul på at det er en utfordrende jobb han har tatt på seg. Han er nå opptatt av at når laget går på flyet i morgen så skal bråket rundt Peter Mueller være et tilbakelagt tema.

- En av de viktigste oppgavene nå blir å få laget til å jobbe godt sammen, og trekke sammen mot et felles mål. Jeg kommer til å snakke med hver enkelt, og når vi går på flyet må alt vi har opplevd de siste ukene legges bak i sinnet.

Pedersen fikk spørsmål om han har snakket med Håvard Bøkko, som har vært misfornøyd med å miste Peter Mueller som trener.

- Jeg har snakket med Håvard, det synes jeg var viktig. Han er tross alt den eneste kandidaten vi har. Vi har snakket sammen, han har tillit til meg.
Kaggestad har snakket med Haugli:
- Maren var rolig og gledet seg til å gå på skøyter. Hun er glad for at hun har optimal støtte.

Sportssjef Øystein Haugen sa på dagens pressekonferanse at skøyteløperne fortsatt har som mål å ta to OL-medaljer i Vancouver.

- Jeg håper at alle skjønner at vi ser framover, ikke bakover. Alle må respektere at løperne som skal prestere får ro til å tilordne seg det nye teamet.

DEN NYE SJEFEN: Jarle Pedersen er ny skøytetrener for landslaget. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
DEN NYE SJEFEN: Jarle Pedersen er ny skøytetrener for landslaget. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX Vis mer

• Torsdag reiser det norske laget til Calgary, der det neste helg er verdenscup.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media