BEST I SPURTEN: Men Alexander Kristoff var ikke best i rittet. Jasper Stuyven var nemlig utilnærmlig i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
BEST I SPURTEN: Men Alexander Kristoff var ikke best i rittet. Jasper Stuyven var nemlig utilnærmlig i søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

- Det er en liten bekymring

Alexander Kristoff satt ofte isolert i belgisk brosteinsritt.

(procycling.no): Alexander Kristoff spurtet inn til en fin andreplass i Kuurne-Brussel-Kuurne søndag.

Men det kunne fort blitt seier, dersom feltet hadde klart å kjøre inn enslige Jasper Stuyven i front.

- Det er alltid litt skuffende å ikke vinne når man vinner spurten bak. Men Stuyven var sterk, så han vant fortjent. Han holdt unna alene mot resten, sier Kristoff til procycling.no.

Stuyven var del av en gruppe som rev seg løs i sidevinden etter at alle brosteinsstrekkene var ferdig. Da samarbeidet der ble dårlig, angrep belgieren med cirka 20 kilometer igjen.

Derfra og inn ble det en kamp mellom belgieren og det jaktende feltet bak. Det var en duell førstnevnte vant.

Les også: Mesterlig belgier ødela for Kristoff

Slitne ryttere
Bak var det tydelig at Katusha, med spurtfavoritt Kristoff, ikke hadde nok ryttere til å bidra voldsomt i jakten.

- Folk var slitne bak. Våre ryttere var slitne, og jeg satt mye isolert. På slutten hadde jeg noen rundt meg, men Marco (Haller) fikk kramper og de andre var slitne. Vi byttet ikke ut rytterne fra i går, så det hadde nok litt å si. Det var en hard dag i går, og det merker man i dag. Vi hadde hatt bedre sjanse hvis vi hadde hatt noen «freshe» ryttere, men sånn er det. Dette er ikke de viktigste rittene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Er du bekymret over det laget viste i dag?

- En liten bekymring er det. Jeg skulle helst sett at det satt flere med meg, men det er vanskelig å være i toppform om en måned hvis man er det nå. Jeg er ikke altfor nervøs, men både jeg og laget skulle gjerne kjent oss litt bedre.

Resultatlisten ble til slutt hyggelig lesing for nordmannen, men underveis så det flere ganger ganske mørkt ut.

- Var litt isolert
Etter at Lotto Soudal satte opp tempoet i Oude Kwaremont, viste TV-bildene en Kristoff som kjempet en desperat kamp om å igjen komme seg opp til de øvrige favorittene.

- Da satt jeg akkurat ikke med. Jeg satt litt dårlig plassert og var litt isolert. Det var litt dumt at jeg ikke hadde flere lagkamerater. Jeg var akkurat ikke med over toppen og måtte kjøre meg opp med én annen. Vi kom opp i Kruisberg.

Ikke lenge etter var han igjen i trøbbel, denne gangen på brosteinsstrekket Varent. Han måtte en tur ut i gresset og havnet i bakleksa.

- Da kom jeg faktisk bak andre gruppe også, og måtte kjøre meg forbi hele den for å komme meg opp. Så jeg var ganske sterk i dag, det var oppløftende, men jeg burde posisjonert meg litt bedre. Jeg følte egentlig kroppen var grei, men jeg slet godt jeg også.

Fra Midtøsten til Belgia
Kristoff startet sesongen med mye suksess i Qatar og Oman.

Men det er en lang vei fra den arabiske halvøyen til forblåste Belgia. Det merket Katusha-rytterne denne helgen.

- Det virket som en del av gutta som var slitne. Men man ikke klage heller, vinneren i går (Greg Van Avermaet, journ.anm) var jo også der nede. Så det er nok ikke et så dårlig opplegg. Men ikke alle er like, og jeg kan skjønne at man noen var litt slitne. Det er også et annerledes type ritt. Det ser vi på wattfilene. Stressnivået er også mye høyere, og vi har ikke trent og kjørt så hardt tidligere i år.

Sammenliknet med i fjor, da han også ble nummer to i Kuurne-Brussel-Kuurne, merker ikke Kristoff veldig stor forskjell.

- Jeg husker ikke helt hvordan jeg følte meg i fjor, men jeg vet at jeg aldri har følt meg veldig bra her. Det er ikke sånn veldig forskjell.

Neste ritt for Kristoff er Paris-Nice. Det franske etapperittet skal sørge for den siste toppingen av formen før Milano-Sanremo 19. mars, årets første store mål.

Deretter går det slag i slag, før Paris-Roubaix 10. april.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!