MÅ FORKLARE SEG: Friidrettspresidenten har bedt om en skriftlig redegjørelse fra Petar Vukicevic etter avsløringene i dag. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ FORKLARE SEG: Friidrettspresidenten har bedt om en skriftlig redegjørelse fra Petar Vukicevic etter avsløringene i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

- Det er en merkelig påstand. Vi tenker bare ikke sånn

Norske topptrenere reagerer på Vukicevic-uttalelser om doping.

(Dagbladet): Petar Vukicevic' uttalelser i kjølvannet av Dagbladets epostavsløringer vekker oppsikt blant andre norske topptrenere.

I den aktuelle e-postkorrespondansen diskuterer Vukicevic blant annet veksthormoner, dopingtester og testosteronplaster, men selv avviser han at det er noe unaturlig med det.

- Absolutt alt som pågår i dagens trening, som gjelder trening og andre ting, opptar hver trener. Men det er en ting at det opptar deg, en annen ting er at du skal bruke det. Jeg garanterer deg at alle trenere i verden vet veldig mye om bruk av for eksempel veksthormon, steroider, Gud vet. De vet det, men de fleste normale trenere bruker det ikke. I Norge er det selvmord, sier friidrettstreneren, blant annet.

Det er et syn hans kolleger ikke kjenner seg igjen i.

Ikke aktuelt
- Jeg kan bare uttale meg på vegne av meg selv, men jeg bruker ikke tid på å holde meg oppdatert på noe jeg ser på som helt uvesentlig. Det er ikke aktuelt, sier Åsmund Martinsen til Dagbladet.

UVESENTLIG: Mener spydkaster Andreas Thorkildsens trener Åsmund Martinsen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
UVESENTLIG: Mener spydkaster Andreas Thorkildsens trener Åsmund Martinsen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Han er treneren til spydesset Andreas Thorkildsen, og har jobbet i nærheten av Petar Vukicevic i flere år.

- Hva synes du om det Vukicevic sier?

- Nei, hva skal jeg si? Jeg kan bare svare for meg selv. Jeg kjenner meg ikke igjen i det, sier Martinsen.

Merkelig påstand
Landslagstrener i skøyter, Jarle Pedersen, ser heller ikke noen grunn til å tilegne seg kunnskap om forbudte stoffer.

- Det er en merkelig påstand. Det eneste jeg følger med på er hva som står på antidoping-lista, det er en nødvendighet. Nei, jeg har ingen kunnskap om det å bruke forbudte stoffer, for det er helt uinteressant for meg. Vi tenker ikke sånn i det miljøet jeg jobber i. Det er «out of the question», sier Pedersen til Dagbladet.

MERKELIG PÅSTAND: Jarle Pedersen, landslagstrener på skøyter.  Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
MERKELIG PÅSTAND: Jarle Pedersen, landslagstrener på skøyter. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

Landslagssjef for Norges langrennsherrer, Trond Nystad, sier en slik korrespondanse som Dagbladet forteller om i dag, aldri kunne skjedd i hans leir.

- Dette diskuterer vi aldri. Vi snakker kun om trening, utstyr, høydeopphold og teknikk. En slik diskusjon ville aldri ha skjedd hos oss, sier Nystad til NRK.

- En sånn samtale kunne ikke fungert i langrennsmiljøet. Da hadde man sperret opp øynene. Dette er utenkelig i vår verden, sier han.

Skriftlig redegjørelse
Friidrettspresident Svein Arne Hansen har bedt Petar Vukicevic om en skriftlig redegjørelse på bakgrunn av opplysningene som har kommet fram i dag.

- Det er ikke bra det som står der, sier Hansen, og forventer svar i løpet av kort tid.

UTENKELIG: Langrennslandslagets trener Trond Nystad.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
UTENKELIG: Langrennslandslagets trener Trond Nystad. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Toppidrettssjef Jarle Aambø ved Olympiatoppen reagerer også på det Petar Vukicevic innrømmer.

- Det her er en helt unaturlig kommunikasjon, og er ukjent for oss. Det er ikke vanlig at trenere rådfører seg på denne måten, sier Aambø til Dagbladet.